Marian Sarbu: Boc mi-a propus sa fiu ministru

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 23:56
1329 citiri
Marian Sarbu: Boc mi-a propus sa fiu ministru

Social-democratul Marian Sarbu a declarat joi seara ca a discutat in cursul zilei cu premierul desemnat Emil Boc, care i-a propus sa fie ministru al Muncii in viitorul Cabinet, urmeaza sa ii dea un raspuns vineri, dupa sedinta CEx al PSD.

 "Asa am discutat si cu presedintele si cu primul ministru - apropo, vreau sa va spun ca domnul Boc a reafirmat si dansul aceasta propunere astazi, intr-o discutie pe care am avut-o, insa eu le-am spus celor cu care am discutat pe aceasta tema ca am nevoie de o discutie in partid. Maine, va avea loc o discutie - sigur, pe teme mai largi.

PSD-ul, in acest moment, are nevoie de o dezbatere interna mai larga, dar in acest context fireste ca voi dori sa discutam putin si despre aceasta propunere si, in functie si de opiniile colegilor mei, maine, in termen rezonabil, voi da un raspuns afirmativ sau negativ", a declarat Sarbu la Antena3.

De cealalta parte, premierul desemnat Emil Boc a sugerat ca un raspuns pe tema participarii lui Sarbu la guvernare ar putea fi dat vineri dupa-amiaza.

"As vrea sa asteptam pana maine, dupa ora 12.00, ca sa nu discutam mai mult pe tema acestui subiect, pentru ca ar fi incorect. Dar, repet, este o discutie care a avut loc", a declarat Boc, la OTV, intrebat daca el personal sau Traian Basescu au discutat cu Marian Sarbu pe tema portofoliului Muncii.

Marian Sarbu a explicat ca nu a avut timp sa discute cu colegii din PSD in legatura cu propunerea venita din partea presedintelui si a premierului.

"S-a discutat mai mult generic...., dar totusi o propunere de acest tip - si felul la care a facut-o seful statului, intr-un context la care nimeni nu se astepta -, e totusi una care, natural, pentru orice om normal, inseamna o forma de reunoastere.

Iata, nu vorbesc despre flatare sau de incantare, dar in orice caz e o forma de recunoastere pentru care fireste ca, conform unei minime norme de politete, fireste ca ii multumesc presedintelui pentru acest tip de incredere", a spus Sarbu.

Fostul ministru al Muncii in Cabinetul Boc I a precizat ca "in final decizia are cu precadere o conotatie personala".

"O decizie in mintea mea am luat, dar eu am nevoie de aceasta discutie in partid pentru ca nu vreau in nici un fel ca multi dintre colegii mei - implicati in tot procesul de reforme ale partidului, de campanie electorala si asa mai departe - sa nu considere, macar o clipa, ca in cazul in care sa presupunem ca as accepta o astfel de propunere, eu abdic de la niste sentimente fata de partid sau de la niste axe de valori", a argumentat Sarbu, adaugand ca are nevoie de "o minima acceptare" din partea colegilor din PSD, in sensul ca "o posibila decizie afirmativa n-ar fi tratata in partid ca un gest de abdicare sau mai rau, eu stiu, tradare sau chestii de genul acesta".

Sarbu a tinut sa precizeze ca decizia lui poate fi schimbata in functie de reactia colegilor si ca "este exclusa" despartirea de PSD.

"Este o balanta care maine, in ceea ce ma priveste, va inclina catre o decizie cu o conotatie pregnant personala sau cu una in care cel putin din partea partidului am un minim de intelegere si mai putin contondenta", a mai spus Sarbu. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#marian sarbu, #ministru, #boc, #guvern , #stiri Emil Boc