Millennium Bank vrea in Prima Casa 4

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 15:15
1332 citiri
Millennium Bank vrea in Prima Casa 4

Millennium Bank a anuntat ca este interesata sa participe la cea de-a patra editie a programului Prima Casa si ca va aloca pentru aceasta 50 de milioane de euro, suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in cadrul primelor trei editii ale programului Prima Casa, potrivit NewsIn.

Banca anunta ca imprumuturile vor fi disponibile pentru clienti dupa ce banca va semna conventia de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si va implementa noile prevederi ale programului.

Dobanda va fi formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%.

Banca a redus recent avansul minim pentru creditul ipotecar standard la 10%. Costurile imprumutului sunt de asemenea comparabile cu Prima Casa, cu o marja incepand de la 5% peste Euribor/Robor la trei luni, in functie de valoarea finantata si de optiunea clientului de a-si transfera venitul la banca. Valoarea maxima este de 300.000 de euro, iar creditul poate fi contractat pe 30 de ani.

Millennium Bank face parte din grupul financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.

Guvernul a aprobat la inceputul lunii aprilie noile conditii de derulare a programului Prima Casa, conditii prin care statul si bancile vor suporta in mod egal garantiile, bancile avand la dispozitie trei luni sa anunte daca sunt interesate de noua forma a programului.

Programul va putea intra in aplicare efectiva dupa publicarea in Monitorul Oficial a normelor metodologice adoptate miercuri de catre Executiv.

"Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casa. Imediat dupa publicarea lor in Monitorul Oficial, bancile pot sa se inscrie in noua forma a programului ce partajeaza garantiile de stat in mod egal intre Guvern si banci. Dam posibilitatea in continuare sa se acorde garantii in valoare de 1,5 miliarde de euro si alti 40.000 de beneficiari sa poata intra in cadrul programului Prima Casa", a declarat primul-ministru Emil Boc, dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Boc a aratat ca a fost practic dublata valoarea garantiilor, in timp ce celelalte conditii de acces la program au ramas aceleasi. "Fac mentiunea ca, prin continuarea programului, nu este afectat nici nivelul dobanzii si nici avansul pe care trebuie sa-l depuna cel care doreste sa achizitioneze o locuinta, respectiv 5% din valoarea imobilului", a mai spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#millennium bank, #prima casa 4, #credite prima casa , #stiri Emil Boc