Ministerul Agriculturii va disponibiliza 27% din personal

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 23:50
2526 citiri
Ministerul Agriculturii va disponibiliza 27% din personal

Ministerul Agriculturii va disponibiliza pana in toamna un numar de 2.820 de angajati, reprezentand o reducere cu 26-27% a numarului de personal, dintre care aproximativ 2.000 sunt salariati ai directiilor judetene, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX ministrul de resort, Mihail Dumitru.

"Avem doua proiecte de restructurare, unul de disponibilizare si altul de comasare. Din subordinea ministerului, cei mai multi angajati vor pleca din cadrul directiilor judetene, respectiv circa 2.000 oameni. In total vor fi disponibilizati 2.820 de angajati", a afirmat Dumitru.

El a aratat ca vor pleca si angajati din sediul ministerului, precum si din opt institutii subordonate.

"Agentiile de plati nu vor fi afectate, in schimb exista directii judetene care au chiar si 100 de angajati, ceea ce reprezinta un numar mult mai mare decat este necesar", a explicat ministrul.

Referitor la eventualitatea plecarii unuia dintre cei trei secretari de stat, ministrul a raspuns evaziv.

"Au fost discutii ca vor ramane cate doi secretari de stat pe minister. Nu stiu cine pleaca, dar se va hotari intr-o saptamina sau doua. Decizia ii apartine primului ministru", a mai spus Dumitru.

Surse ministeriale au declarat, in urma cu o saptamana, agentiei MEDIAFAX ca premierul Emil Boc a cerut tuturor ministrilor ca pana la urmatoarea reuniune a Cabinetului, din 16 iunie, sa prezinte o schema de reorganizare a institutiilor pe care le conduc, care sa includa un numar scazut de secretari de stat si agentii aflate in coordonare, dar si o reducere cu 25% a numarului de angajati in fiecare minister. 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #disponibilizari, #dumitru , #stiri Emil Boc