Ministrul Economiei vrea adoptarea Legii 220 prin OUG

Marti, 23 Martie 2010, ora 23:03
1384 citiri
Ministrul Economiei vrea adoptarea Legii 220 prin OUG

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marti, ca va discuta cu premierul Emil Boc despre adoptarea, prin Ordonanta de Urgenta, a Legii 220 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

"Promit ca voi avea o discutie cu premierul Boc sa trecem Legea 220 prin OUG, pentru ca Parlament dureaza trei-patru luni", a spus Videanu.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Petru Lificiu, a declarat ca legea respectiva va fi adoptata in acest an, pana la vacanta parlamentara. 

"Am avut probleme cu Legea 220, avem o corespondeta intensiva cu Consiliul Concurentei si cu Comisia Europeana. Chiar miercuri pleaca o delegatie a ANRE la CE.

Personal sunt nerabdator sa avem raspunsul de la CE, mi se pare uneori prea mult, nu prea mai suportam sa vedem investitorii cum asteapta.

Eu nu stiu, ca presedinte al ANRE, ce sa mai raspund oamenilor care intreaba de ce avem o lege care nu se aplica", a adaugat Lificiu. Legea 220 ar fi trebuit sa fie functionala din 2009, dar nu are inca normele de aplicare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#energie, #premier, #producere, #sistem, #videanu , #stiri Emil Boc