Nicolaescu: Cu bugetul de acum, spitalele vor lucra pe datorie sau se vor inchide

Marti, 17 Februarie 2009, ora 17:45
1644 citiri
Nicolaescu: Cu bugetul de acum, spitalele vor lucra pe datorie sau se vor inchide

Deputatul PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, in plenul Parlamentului, ca bugetul alocat Sanatatii de actualul Guvern va adanci criza din sistemul sanitar romanesc, va distruge increderea populatiei, iar cetatenii nu-si vor mai putea face analize gratuit.

Nicolaescu a sustinut, in cadrul dezbaterilor asupra bugetului de stat pe 2009, ca Executivul "se comporta cu dispret fata de populatie", in conditiile in care anul acesta sunt alocati cu 20% mai putini bani pentru investitii in sanatate decat in 2008.

"Bugetul nu este croit pentru a creste speranta in sistemul sanitar, ci pentru a distruge si bruma de incredere care mai exista. Daca in 2008, pentru investitii se alocau 943 milioane lei, fata de 755,4 milioane in anul precedent, in 2009 alocam cu 20% mai putin. Unde sunt atunci investitiile in sanatate pe care le clameaza Guvernul Boc? Infrastructura sanatatii nu este o prioritate pentru Guvern", a sustinut Nicolaescu.

Liberalul a catalogat bugetul alocat asigurarilor de sanatate drept "cinic", explicand ca se bugeteaza la capitolul "cheltuieli" mai putini bani decat s-au incasat. "Inainte de 2005, aceasta practica era criticata si de PD, si de deputatul Emil Boc, toti o numeau deturnare de fonduri. Dar fratia de astazi intre PDL si PSD introduce acest mecanism din nou si de aceea s-au micsorat fondurile" a spus Nicolaescu.

"Atrag atentia ca se vor inchide cabinete medicale, atat la tara, dar si la orase. Oamenii vor suferi si nu vor mai obtine servicii medicale de la medicii de familie. Oamenii nu vor mai face analize si investigatii pe gratis, ci le vor plati din buzunar, daca vor avea bani, altfel vor muri cu zile. Situatia din spitale se va agrava. La nivelul de astazi prevazut in buget, spitalele nu vor avea fonduri decat pana la 31 august. Au doua cai dupa aceea: ori sa lucreze pe datorie, ori sa se inchida", a previzionat fostul ministru al Sanatatii.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#buget, #criza, #financiara, #fonduri, #investitii, #sanatate, #spitale , #stiri Emil Boc