Numarul firmelor noi este in crestere

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 18:30
1151 citiri
Numarul firmelor noi este in crestere

Primul-ministru Emil Boc a anuntat ca numarul de firme nou infiintate in primele opt luni ale anului a crescut, comparativ cu perioada similara a anului 2010, in timp ce in cazul firmelor inchise, scaderea numarului lor este semnficativ mai mare fata de anul trecut, conform NewsIn.

In opinia lui Boc, datele furnizate de Registrul Comertului confirma tendinta de crestere economica a Romaniei, estimata la 1,5%.

"Statistic, numarul firmelor nou infiintate este cu 27% mai mare decat in primele opt luni din 2010, iar numarul firmelor care si-au inchis activitatea a scazut cu 72%, in primele opt luni din 2011 in comparatie cu 2010", si-a anuntat Boc colegii din Guvern, subliniind ca este nevoie ca programele de investitii initiate de ministere sa continue astfel incat mediul privat sa fie incurajat si, implicit, sa apara mai multe locuri de munca.

De aceea, este nevoie ca prioritare sa devina acele investitii cu efect multiplicator in economie, inclusiv asupra sectorului privat.

"Aveti grija la Ministerul Finantelor cu privire la implementarea imediata a modificarilor Codului Fiscal care sprijina mediul de afaceri, astfel incat acele elemente noi pe care le-am introdus si care vin sa sprijine firmele sa poata sustine activitatea lor", i-a spus Boc ministrului de Finante, Gheorghe Ialomitianu, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#firma, #firme noi, #companie, #infiintare firma, #firma inchisa, #emil boc , #stiri Emil Boc