Patronatele ii cer lui Boc ca 75% dintre locuintele "Primei Case" sa fie noi

Marti, 14 Iulie 2009, ora 10:04
1587 citiri
Patronatele ii cer lui Boc ca 75% dintre locuintele "Primei Case" sa fie noi

Confederatia Patronala din Industria Romaniei (CONPIROM) ii cere premierului Emil Boc ca 75% din locuintele care vor fi acordate prin programul "Prima Casa" sa fie locuinte care urmeaza sa fie construite, si nu imobile vechi.

"Numai in felul acesta va fi revitalizat circuitul de capital, materiale si factor uman care sa stimuleze economia romaneasca. Recircularea pe piata a locuintelor gata construite, fie ele nelocuite inca sau din fondul locativ anterior nu ar face decat sa rezolve problemele financiare ale unor investitori imobiliari sau ale unor proprietari, iar nu sa reporneasca motorul economiei romanesti", se arata intr-o scrisoare deschisa remisa Ziare.com.

Solicitarea vine dupa ce saptamana trecuta, la o zi dupa ce prima casa din acest program a fost data, Comisia Europeana a anuntat ca acesta este verificat pentru a se stabili daca sunt sau nu respectate normele europene.

Motivul verificarilor este exact acela pe care il invoca si CONPIROM, si anume nu se acorda o sansa celor care vor sa investeasca in constructii si sa creeze, astfel, noi locuri de munca. Premierul Emil Boc a asigurat, insa, ca programul respecta toate legile europene.

#locuinte, # boc, # repornire economie , #stiri Emil Boc