Pietele internationale nu sunt calme - Emil Boc

Luni, 08 August 2011, ora 12:29
1397 citiri
Pietele internationale nu sunt calme - Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat ca pietele internationale nu sunt calme si a mentionat ca Romania are avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice determinate de masurile luate anul trecut, anunta NewsIn.

Cuvantul de ordine este acela de precautie si moderatie in tot ce inseamna politici fiscale si politici guvernamentale. Pietele internationale nu sunt calme, situatia nici din America nici din Europa nu este inca stabila din punct de vedere economic. 

Noi avem avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice determinate de masurile de anul trecut, dar nu avem voie sa facem niciun exces care sa compromita aceasta stabilitate, nici in politica fiscala, nici in politica monetara si evident trebuie sa fim atenti la ceea ce se intampla cu pietele internationale de care depindem in mod foarte clar", a precizat Emil Boc inainte de sedinta BPN, intrebat in legatura cu criza mondiala.

El a spus ca tara noastra poate trece prin aceasta perioada dificila cu "echiliburu si prudenta".

Premierul a mentionat ca "lucrurile in tara sunt sub control" si ca nu trebuie facut niciun pas inapoi pe linia reformelor.

"Asta inseamna sa mergem in continuare pe un deficit de 3% pentru anul viitor, sa te incadrezi in tintele de personal, sa continui procesul de restructurare a aparatului bugetar si, nu in ultimul rand, sa mergi mai departe cu reforma companiilor de stat, reforma deja inceputa in cadrul acordului cu Comisia Europeana", a adaugat prim-ministrul.

S&P a redus vineri seara pentru prima data ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar si datoriei publice ridicate, dar si pe fondul instabilitatii de pe scena politica de la Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc piete internationale, #boc, #burse, #scadere rating sua, #sua , #stiri Emil Boc