PNL nu este de acord cu "abordarea" FMI fata de opozitie

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 18:49
1135 citiri
PNL nu este de acord cu "abordarea" FMI fata de opozitie

PNL a formulat o serie de observatii si de propuneri fata de masurile adoptate de catre guvernul Boc in discutiile purtate in repetate randuri cu reprezentanti ai FMI, insa acestia nu au transmis niciun fel de reactie, intalnirile cu formatiunile din opozitie fiind doar un dialog formal, conform NewsIn.

"Cu ocazia intrevederilor avute in mai multe randuri cu reprezentanti ai FMI, Partidul National Liberal a formulat o serie de observatii vizavi de masurile adoptate de catre guvernul condus de Emil Boc, precum ?i o serie de propuneri. In raport cu acestea, FMI nu a avut niciun fel de reactie, discutiile dintre cele doua parti neconcretizandu-se in niciun fel. Ca partid preocupat de situatia economica dificila in care se afla Romania, PNL considera ca este nevoie nu doar de un dialog formal, ci de o consultare reala, cu rezultate concrete", se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri NewsIn.

"Ne surpinde faptul ca periodic reprezentantii Fondului au afirmat ca toate tintele stabilite cu guvernul Boc au fost atinse, aspect infirmat de tot atatea ori. In anul 2010, domnul Jeffrey Franks considera ca "Romania este o poveste de succes," pentru ca apoi FMI sa impuna guvernului masuri de austeriate care au afectat grav toate categoriile sociale - incepand cu taierile de salarii, reducerile de alocatii sau inchiderea spitalelor. In fapt, toate obiectivele asumate de actuala putere - de la cre?terea economica ?i deficitul bugetar pana la majorarea investitiilor - au fost ratate. Promisiunea initiala a cabinetului Boc a fost aceea de a utiliza pentru investitii banii proveniti de la Fondul Monetar International. Nici pana astazi opinia publica nu a aflat in mod clar ?i transparent cum au fost folosite aceste fonduri ?i nu am vazut nici macar o investitie pe care actualul cabinet sa o fi realizat", mai puncteaza comunicatul PNL.

"In conditiile in care consecintele ce decurg din acordul cu FMI afecteaza intreaga populatie, apreciem ca era necesara o alta abordare in discutiile FMI cu actorii politici din Romania, in speta cu formatiunile din opozitie", se arata in finalul documentului.

Reprezentantii conducerii Senatului si cei ai delegatiilor FMI si CE in Romania au avut miercuri o intalnire, la finalul careia Mircea Geoana a afirmat ca inceputul discutiilor a fost unul tensionat. La inceputul reuniunii, liberalul Dan Radu Rusanu i-a reprosat lui Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI, ca a evitat sa discute cu Opozitia despre masurile pe care le-a luat Fondul impreuna cu Guvernul. In replica, Franks a spus ca el a trimis o invitatie spre dialog si PNL, insa liberalii nu au dat curs solicitarii FMI.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#pnl, #fmi, #partide de opozitie, #emil boc , #stiri Emil Boc