Pogea: Ministerul Finantelor va compensa obligatiile fiscale pe care fermierii le au fata de stat

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 18:03
1767 citiri
Pogea: Ministerul Finantelor va compensa obligatiile fiscale pe care fermierii le au fata de stat

Ministerul Finantelor Publice va compensa obligatiile fiscale pe care fermierii le au fata de stat in raport cu subventiile pe care ministerul agriculturii le acorda prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat miercuri ministrul de resort, Gheorghe Pogea, citat de NewsIn.

"Problemele ridicate de fermieri sunt problemele reale ale agriculturii. MFP poate rezolva cerinta lor care se refera la compensarea obligatiilor fiscale pe care fermierii le au fata de stat in raport cu subventiile pe care ministerul agriculturii le acorda prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)", a declarat Pogea.

Acesta a adaugat ca acesta masura nu va fi luata doar pentru sectorul agricol, ci ii va include si pe alti furnizori de bunuri si servicii care sunt in raport direct cu statul.

Problemele ridicate de crescatorii de bovine au fost discutate miercuri la sediul Ministerului Agriculturii, Padurii si Dezvoltarii rurale (MAPDR) cu ministrul finantelor Gheorghe Pogea si cu ministrul agriculturii Ilie Sarbu.

Ministrul agriculturii a declarat pentru NewsIn ca o parte din aceste probleme ar putea fi rezolvate. "Eu voi face tot ce depinde de mine pentru a-i ajuta.

Sper ca impreuna sa gasim solutii la problemele cu care se confrunta. Vom incerca sa rezolvam ce tine de noi, iar acolo unde este nevoie de acordul Bruxellului vom incerca sa le facem cunoscute cererile", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Ilie Sarbu.

Presedintele sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania (SCTR), Costel Caras, a declarat ca fermierii nu vor renunta la solicitarea de a discuta si cu premierulul Emil Boc.

Circa 1.800 de crescatori de bovine au pichetat miercuri sediul Guvernului si al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), cerand subventii suplimentare, verificarea laptelui provenit din import, plata in avans a 70% din subventia pe exploatatie aferenta lui 2010.

Crescatorii de bovine spun ca impozitul forfetar ar trebui suspendat pe o perioada pentru firmele din zootehnie, iar CEC Bank ar trebui capitalizata pentru a acorda fermierilor credite cu rate mai mici pentru iesirea din criza. 

#capitalizare, # subventii, # APIA , #stiri Emil Boc