Premierul moldovean i-a multumit lui Emil Boc pentru ajutorul acordat la Bruxelles

Sambata, 27 Martie 2010, ora 19:22
1273 citiri
Premierul moldovean i-a multumit lui Emil Boc pentru ajutorul acordat la Bruxelles

Premierul moldovean, Vlad Filat, i-a multumit vineri omologului sau roman, Emil Boc, pentru sprijinul acordat de Romania la reuniunea donatorilor de la Bruxelles si pentru un ajutor de 102 milioane de euro oferit Republicii Moldova, relateaza agentia Interlic, in pagina electronica.

In cursul unei discutii telefonice, Filat a apreciat ca suma promisa de Romania reprezinta un ajutor important in situatia in care se afla Republica Moldova. Boc si Filat s-au declarat multumiti de dinamica dialogului bilateral, referindu-se si la realizarea in termenele stabilite a intelegerilor dintre cele doua parti.

Guvernul Republicii Moldova si partenerii de dezvoltare au semnat miercuri, la Bruxelles, Programul de asistenta pentru Moldova pentru anii 2011-2013, in valoare totala de 1,936 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari).

Documentul a fost semnat de prim-ministrul moldovean, Vlad Filat, si Stefan Fuele, comisar european pentru Extindere si Politica de Vecinatate.

Programul de asistenta a fost semnat la incheierea Sedintei Grupului Consultativ - Forumul "Parteneriat pentru Moldova", co-prezidata si gazduita de Comisia Europeana si Banca Mondiala si la care au participat 32 de institutii bilaterale si zece organizatii multilaterale de dezvoltare.

Discutiile s-au concentrat pe patru domenii generale: prioritatile strategice si agenda de reforma politica a Guvernului; situatia macroeconomica si programul Guvernului de promovare a reformelor economice structurale si a celor sociale; necesitatile de asistenta externa si strategiile pentru a spori eficacitatea acestei asistente; raspunsul din partea comunitatii donatoare.

Stefan Fuele, comisarul european pentru Extindere si Politica de Vecinatate, a declarat ca UE sustine deplin programul Guvernului "Relansam Moldova".

"Pentru Uniunea Europeana, Moldova este mai mult decat un vecin. Moldova este un partener apropiat cu care noi colaboram pentru ca aceasta regiune din vecinatatea UE sa fie mai stabila si mai prospera.

Stabilitatea la frontiera UE, de asemenea, ar aduce stabilitate si pentru UE", a spus comisarul. 

#republica moldova, #premier, #emil boc, #ajutor , #stiri Emil Boc