Premierul nu comenteaza utilitatea impozitului forfetar

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 10:51
1245 citiri
Premierul nu comenteaza utilitatea impozitului forfetar

Premierul Emil Boc a refuzat marti sa spuna daca, in opinia sa, introducerea impozitului forfetar a fost o eroare, precizand ca nu face declaratii in lipsa unei evaluari a incasarilor, informeaza NewsIn.

"Guvernul va face analizele de rigoare. Guvernul nu face declaratii fara sa aiba o fundamentare a ceea ce inseamna incasari, prognoze pe venituri. Asteptam luna aceasta sa avem evaluarea oficiala a primelor sase luni, dupa care va vom putea spune eficienta fiecarei masuri din planul anticriza", a declarat Boc.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat marti la forumul economic Italia-Romania ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului.

"Si Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei", a spus Videanu.

Introducerea impozitului forfetar a fost contestata si de ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, in urma cu cateva luni.

 

#boc, #eroare, #evaluari, #forfetar, #nita, #videanu , #stiri Emil Boc