"Prima Casa" va incepe in iulie

Duminica, 31 Mai 2009, ora 20:25
1563 citiri
"Prima Casa" va incepe in iulie

Premierul Emil Boc, a declarat ca programul "Prima Casa" va demara in luna iulie a acestui an si va fi derulat de la suma de pornire de 100 de milioane de euro.

"In ceea ce priveste programul guvernamental Prima Casa pot sa va spun ca el va incepe in luna iulie si va fi derulata pornind de la cele 100 de milioane de euro, garantii guvernamentale, pe care statul le acorda Fondului de Garantare", a declarat, duminica, Emil Boc, citat de Realitatea Tv.

Bancile au posibilitatea, prin acordarea de credite in cadru acestui program, sa-si reduca cheltuielile cu provizioanele, potrivit ministrului Finantelor, care a precizat ca statul va selecta bancile care vor participa la program pe baza unor criterii precum costurile efective cele mai mici si limitarea avansului la 5%.

Resursele fondului vor fi asigurate dintr-un imprumut de 100 milioane euro, care va fi garantat de stat in proportie de 80%, prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, caruia ii va fi extins obiectul de activitate, putand garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, #fonduri, #garantii, #iulie, #prima , #stiri Emil Boc