Programul "Prima Casa 4": Care sunt preferintele romanilor in materie de locuinte

Sambata, 20 August 2011, ora 09:59
1482 citiri
Programul "Prima Casa 4": Care sunt preferintele romanilor in materie de locuinte

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca prin programul "Prima Casa 4" au fost acordate pana in prezent 4.173 de garantii, in valoare de 160 de milioane de euro, din care 80 de milioane de euro de la cele 16 banci participante si restul de la stat, prin fondul de garantare.

"Programul isi atinge scopul de a-i sprijini in primul rand pe cei care nu au casa, sa o achizitioneze si sa nu mai plateasca chirie", a afirmat Boc dupa o intalnire cu conducerea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Premierul a precizat ca cea mai mare pondere este detinuta de apartamentele cu doua camere si ca pe primul loc se afla orasele Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

Programul guvernamental "Prima Casa" a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Guvernul a decis in martie ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si vor un confort sporit. 

#prima casa, #locuinte, #emil boc , #stiri Emil Boc