Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiecte europene in Iasi de 550 de mil euro

Proiecte europene in Iasi de 550 de mil euro

Primul ministru Emil Boc a declarat, sambata, ca in judetul Iasi sunt in implementare proiecte europene in valoare totala de aproximativ 550 milioane euro si a facut apel la o exigenta mai mare a autoritatilor in derularea acestora, transmite NewsIn. 

"Proiectele majore de infrastructura trebuie sustinute in continuare la Iasi.

Avem un obiectiv de suflet al Guvernului la Iasi pentru ca aceasta capitala a Moldovei sa beneficieze de sprijinul necesar.


In momentul de fata, in judetul Iasi sunt in implementare proiecte europene de aproximativ 550 milioane de euro, ceea ce inseamna ca Guvernul are o atentie sporita pentru Iasi, si, mai mult decat atat, cere o exigenta si mai mare autoritatilor locale de a utiliza resursele pe care le au la dispozitie", a spus Boc, intr-o declaratie de presa sustinuta dupa o intalnire cu democrat-liberalii ieseni.

Premierul a amintit ca Primaria Iasi are la dispozitie 120 milioane euro in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, in calitate de pol de crestere in Regiunea de Nord-Est, subliniind ca aceste resurse nu au fost inca folosite in totalitatea lor.


Pana in prezent, Primaria Iasi a semnat cinci contracte in cadrul POR, asistenta financiara nerambursabila fiind de aproape 60 milioane euro, iar proiectele se afla in etapa organizarii de licitatii.

"Sunt doua proiecte majore de investitii pe care le voi sustine pentru Moldova, cu toata puterea mea. Este vorba, in primul rand, de proiectul de autostrada in parteneriat public-privat Targu Mures - Iasi - Ungheni si de cel de-al doilea proiect de autostrada care leaga nordul cu sudul Moldovei, e vorba de Ploiesti - Focsani - Bacau - Suceava, tot in regim de parteneriat public-privat", a mai spus primul ministru.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1726 ori