Proiectele cu fonduri europene, blocate din cauza modului de incasare a TVA-ului

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:43
2624 citiri
Proiectele cu fonduri europene, blocate din cauza modului de incasare a TVA-ului

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, ca a solicitat ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, sa analizeze posibilitatea modificarii modului de colectare a TVA pentru programele derulate cu fonduri europene.

Boc a facut aceasta precizare dupa ce mai multi primari din judetul Suceava, dar si presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, s-au plans ca proiectele cu fonduri europene sunt blocate din cauza procedurii de colectare a taxei pe valoarea adaugata, 

"Este o problema stringenta de care depinde absorbtia fondurilor europene si sper ca specialistii de la Finante vor reusi sa gaseasca solutii", a spus Boc.

Acesta a precizat ca detalii despre o eventuala noua metodologie de colectare a TVA in cazul programelor derulate cu fonduri europene vor fi facute publice dupa sedinta de guvern de saptamana viitoare.

Premierul Emil Boc a participat, joi, la Suceava, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din judetene Suceava, Botosani si Neamt. La intalnire a participat si ministrul Dezvoltarii si Locuintelor, Vasile Blaga, in cadrul intalnirii fiind semnate noua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 56 milioane euro.

 

#boc, #colectare, #europene, #fonduri, #program, #tva , #stiri Emil Boc