PSD despre Seitan: "un tsunami care inghite salariile si pensiile romanilor"

Luni, 22 Martie 2010, ora 09:19
1419 citiri
PSD despre Seitan: "un tsunami care inghite salariile si pensiile romanilor"

Motiunea simpla, intitulata "Seitan, un tsunami PD-L care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor" si initiata de PSD impotriva ministrului muncii, Mihai Seitan, se va dezbate si vota luni in plenul Camerei Deputatilor.

Documentul se intituleaza "Seitan, un tsunami PD-L care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor" si a fost initiat de 52 de deputati apartinand grupului parlamentar al aliantei PSD+PC.

Motiunea a fost depusa lunea trecuta in plenul Camerei Deputatilor in timpul unei dezbateri privind locurile de munca la care era prezent si primul-ministru Emil Boc. Textul conditioneaza ramanerea ministrului Seitan in Guvern de indeplinirea unor masuri de politica sociala.

In motiune, deputatii PSD il acuza pe ministru ca a adus grave prejudicii financiare si morale bugetarilor, pensionarilor, somerilor si copiilor care primesc alocatii de stat.

Concret, social-democratii critica aplicarea legii privind salarizarea unitara, care ar fi dus la reducerea veniturilor salariale ale bugetarilor. PSD mai sustine ca proiectul de lege urmareste reducerea valorii punctului de pensie sub 45% din salariul mediu brut pe economie.

Un alt aspect criticat se refera la legea care interzice cumulul pensiei cu salariul. Social-democratii spun ca prevederea contravine dreptului constitutional la munca.

Sedinta de plen a Camerei incepe la ora 16.00, iar votul final va avea loc dupa ora 18.00.

Pentru adoptarea unei motiuni simple sunt suficiente voturile majoritatii deputatilor prezenti. Neindeplinirea de catre ministrul Seitan a demersurilor necesare pentru a aduce la indeplinire masurile enuntate in aceasta motiune simpla impune plecarea sa din Guvern, precizeaza initiatorii.

#seitan, #ministru, #pensii, #salarii, #bugetari , #stiri Emil Boc