PSD propune impozit pe profit de 15% si impozitare diferentiata

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 15:12
1629 citiri
PSD propune impozit pe profit de 15% si impozitare diferentiata

PSD a definitivat, joi, textul motiunii de cenzura, pe care a intitulat-o "Motiunea celor multi", purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, afirmand ca au fost stranse peste doua milioane de semnaturi, relateaza Mediafax.

Textul motiunii are mai mult de 70 de pagini, el urmand sa sufere modificari, varianta elaborata de departamentele PSD fiind trimisa conducerii partidului si grupurilor parlamentare.

Motiunea este structurata pe patru capitole: "De ce trebuie sa plece Emil Boc"; "Ce lasa Emil Boc in urma sa"; "Ce probleme ne asteapta dupa plecarea lui Emil Boc"; "Ce solutii vom aplica dupa plecarea acasa a lui Emil Boc".

In primele trei capitole, social-democratii se refera la "o guvernare care umileste toate categoriile de cetateni", "dezastrul generalizat din economie", "saracirea populatiei, transformata de dinastia Boc in politica de stat".

Social-democratii afirma ca premierul Emil Boc "lasa in urma" un esec mult prea scump platit, o rectificare bugetara care consfinteste incompetenta, un mediu de afaceri pacalit si sufocat. In finalul motiunii, social-democratii propun si un set de 33 de masuri "dupa plecarea acasa" a lui Emil Boc.

Printre masurile propuse se regaseste impozitarea diferentiata si un impozit pe profit de 15%.

De asemenea, PSD promite anularea diminuarii nediferentiate a salariilor bugetarilor cu 25%, TVA diferentiat in special pentru produsele alimentare de baza, anularea recalcularii pensiilor militarilor si magistratilor.

Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD a precizat ca social-democratii au tinut cont si de afirmatia senatorului UDMR Gyorgy Frunda, care a spus ca o parte din parlamentarii Uniunii ar putea vota motiunea daca aceasta va avea teme sociale.

"Temele motiunii sunt preponderent sociale, asa ca ne asteptam si la voturile parlamentarilor UDMR la motiune.

De asemenea, speram ca parlamentarii din arcul guvernamental sa tina seama la motiune si de declaratiile oficialilor FMI de miercuri, care spuneau ca Romania a inregistrat in acest an cea mai severa scadere economica din intreaga Europa", a declarat Vasilescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#cenzura, #impoit, #motiune, #profit, #psd , #stiri Emil Boc