Romania ar putea avea linie aeriana directa Beijing-Bucuresti

Luni, 15 August 2011, ora 21:54
1164 citiri
Romania ar putea avea linie aeriana directa Beijing-Bucuresti

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca, in cadrul discutiilor avute la nivel guvernamental cu omologul chinez, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene Beijing-Bucuresti, ca si despre varianta oferirii unor pachete atractive privind turismul de tranzit pentru cetatenii chinezi, anunta NewsIn.

Premierul a enumerat doua teme noi abordate luni, prima fiind mandatarea la nivel ministerial a specialistilor sa lucreze la identificarea posibilitatilor de deschidere a unei linii aeriene Beijing-Bucuresti.

"Iar in plan turistic am propus partii chineze un program de cooperare in vederea dezvoltarii si sustinerii reciproce a turismului - atat a turistilor chinezi in Romania, cat si a turistilor romani in China", a mai anuntat Boc.

"Linia aeriana Bucuresti-Beijing poate fi privita si ca o componenta a dezvoltarii pe palierul turistic.

Din acest punct de vedere, am inaintat partii chineze mai multe propuneri, in primul rand posibilitatea de a oferi unele pachete turistice speciale de tipul turism de tranzit pentru cetatenii chinezi care au deja o viza pentru un stat membru al UE si in cadrul acelei vize pot avea un turism de tranzit de 5 zile in Romania, iar tara noastra este pregatita sa ofere asemenea pachete turistice in conditiile actuale reglementate de legislatia UE.

Aceste pachete turistice pot fi la inceputul sau la sfarsitul unui sejur in Europa pe care cetatenii chinezi il au angajat", a prezentat Boc discutiile avute.

"Am propus, de asemenea, partii chineze sa identifice o lista cu principalii tur-operatori din China care sa intre in colaborare directa cu ministerul Turismului si autoritatea nationala pentru turism din China si sa fie sprijinite aceste entitati, adica acesti tur-operatori sa incheie parteneriate profitabile, din perspectiva ambelor parti, in urma discutiilor pe care le vor avea la nivel ministerial si la nivel tehnic cu specialistii in domeniu.

De asemenea, am inaintat posibilitatea de a simplifica - in conditiile si regulile pe care UE le are - eliberarea vizei pentru turismul organizat, vize care se pot procesa mai usor decat cele pentru turismul individual. Evident, nu putem face abstractie de regulile UE in acordarea vizelor, dar in cadrul acestor reguli specifice UE putem gasi solutii flexibile si care sa incurajeze dezvoltarea turismului.

De asemenea, ne-am exprimat totala deschidere pentru ca cetatenii romani sa poata, si din punct de vedere turistic, vizita China si sa-si petreaca, daca vor dori, concediile in China", a afirmat Emil Boc. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#romania, #beijing bucuresti, #avion , #stiri Emil Boc