Rovinieta electronica, introdusa din august

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 16:18
1699 citiri
Rovinieta electronica, introdusa din august

Sistemul electronic de emitere si control al rovinietei va intra in functiune la 1 august, varianta actuala de distributie a rovienietei urmand sa ramana valabila pana la sfarsitul acestui an, a anuntat, vineri, premierul Emil Boc.

Introducerea sistemului electronic de emitere si control al rovinietei a fost decisa prin ordonanta aprobata, vineri, de Guvern, informeaza Mediafax.

Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, noul sistem nu va majora cuantumul rovinietei, ci va asigura o modalitate mai rapida si mai usor de controlat a platii acestei taxe.

"Nu vor mai exista autocolante lipite pe parbriz si va fi posibil un numar mai mare de comercianti. La momentul platii va fi obtinut un bon fiscal, iar numarul de inmatriculare al masinii si perioada pentru care a fost cumparata rovinieta vor fi incluse intr-un sistem electronic", a spus Berceanu.

El a precizat ca rovinietele deja achizitionate pentru 2010 pot fi folosite in continuare, pana la expirarea perioadei de valabilitate.

Ministrul a aratat totodata ca introducerea sistemului electronic de emitere si control al rovinietei este impusa de nivelul scazut al incasarilor, in principal la operatorii de transport marfa, suma colectata de stat din vanzarea rovinietelor fiind de 50-60% din valoarea totala care ar fi rezultat daca taxa ar fi fost platita de toti soferii.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a selectat la inceputul anului consortiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fara TVA.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#electronica, #introducere, #rovinieta , #stiri Emil Boc