Salariile nu vor reveni la nivelul anterior reducerii cu 25%

Miercuri, 04 August 2010, ora 23:15
1446 citiri
Salariile nu vor reveni la nivelul anterior reducerii cu 25%

Salariile bugetarilor nu vor reveni, de la 1 ianuarie 2011, la nivelul anterior reducerii cu 25%, ci vor fi reglementate prin noua grila a Legii salarizarii unitare, care va prevede o crestere medie de 10%, conditionata de neacordarea celui de-al 13-lea salariu, rezulta din declaratiile premierului, potrivit Mediafax.

"Cu privire la cresterile salariale, vreau din start sa fac precizarea ca ma refer, ca punct de pornire, la salariile diminuate cu 25%, potrivit legii in vigoare.

Pentru 2011 exista o varianta minimala care ne arata ca, in conditiile in care ne incadram in masa salariala de 39 miliarde lei si nu se acorda al 13-lea salariu, poate avea loc o crestere salariala, in raport cu salariile diminuate astazi cu 25%, in medie cu 10 procente", a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

El a adaugat ca orice eventuala majorare de peste 10% va depinde de succesul procesului de restructurare.

"Orice alta crestere salariala in plus in sectorul bugetar, peste cele 10 procente in raport cu 25% scazut, va depinde de succesul procesului de restructurare pe care Guvernul l-a inceput si il are in plin proces de desfasurare", a spus Boc, adaugand ca unele etape ale restructurarii se vor prelungi in 2011, ca urmare a procedurilor legale necesare.

Intrebat de presa daca salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anterior reducerii cu 25%, asa cum se specifica in legea asumata de Guvern, Emil Boc a evitat sa raspunda explicit. "Eu cred ca am raspuns deja la aceasta intrebare.

Aceasta lege se aplica pana in 31 decembrie. De la 1 ianuarie vom avea o noua lege a salarizarii si un nou buget al statului pentru 2011, care ne va spune exact care va fi nivelul salariilor in 2011.

Eu am spus, uitandu-ne la cifrele pe care le avem acum deja antamate, negociate, asumate - 39 miliarde de lei -, inseamna, la care se mai adauga si al 13-lea salariu, inseamna plus 10.

Va putea fi mai mult si va vom anunta cu cat atunci cand vom finaliza procesul de restructurare", a declarat Boc. 

#salarii, #crestere, #boc, #bugetari , #stiri Emil Boc