Sarbu: Vreau sa conving sindicatele sa accepte actuala forma a Legii salarizarii

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 18:30
991 citiri
Sarbu: Vreau sa conving sindicatele sa accepte actuala forma a Legii salarizarii

Negocierile dintre sindicate si ministrul Muncii si cel al Finantelor se prelungesc dupa ce Marian Sarbu a anuntat ca vrea sa convinga sindicatele sa accepte actuala forma a legii unitare de salarizare depusa in Parlament si sa renunte la proteste, precizeaza NewsIn.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, declara, inaintea discutiilor de la Ministerul Muncii cu reprezentantii sindicatelor, ca Guvernul nu va amana asumarea raspunderii in Parlament pe Legea unitara a salarizarii si a cerut angajatilor din sistemul public sa tina cont ca bugetul este limitat.

Executivul a decis, saptamana trecuta, ca isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Premierul Emil Boc si ministrii responsabili cu aplicarea celor trei legi vor analiza sambata amendamentele depuse de parlamentari, urmand ca forma finala a legilor sa fie aprobata duminica de Guvern, in cadrul unei sedinte care va incepe la ora 10:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sarbu, # asumare, # salarizare, # lege , #stiri Emil Boc