Serbia propune construirea unei autostrazi de legatura cu Romania

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 09:19
1633 citiri
Serbia propune construirea unei autostrazi de legatura cu Romania

Viceprim-ministrul sarb Bozidar Delic, care a avut luni, la Bucuresti, o intrevedere cu premierul Emil Boc, a propus construirea unei autostrazi care sa faca legatura intre Romania si Serbia, un proiect despre care se vorbeste de mai multi ani, fara a se materializa in vreun fel, transmite NewsIn.

Viceprim-ministrul sarb Bozidar Delic a mentionat ca tara sa este interesata in dezvoltarea unor proiecte comune in domeniul turismului si al infrastructurii, context in care a propus construirea unei autostrazi care sa faca legatura intre Romania si Serbia, iar primul-ministru Emil Boc a salutat aceasta propunere, afirmand ca si Romania este interesata de o conexiune rutiera moderna cu Serbia, propunerea sarba urmand a fi analizata din punct de vedere economic, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Cei doi oficiali au discutat si despre sustinerea pe care Serbia este dispusa sa o ofere proiectului Strategiei Dunarii, initiat de Romania si Austria, care poate beneficia de finantare europeana.

In urma cu aproape trei ani, presedintele de atunci al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a avut o intrevedere cu seful statului sarb, Boris Tadici, cu care a discutat, printre altele, despre construirea unei autostrazi care sa lege orasele sarbesti Belgrad si Novi Sad si care sa ajunga pana la Timisoara.

Cotidianul Nepszabadsag scria in 2007 ca Ungaria, Serbia si Romania fac planuri pentru construirea unei noi autostrazi care sa uneasca nord-estul Serbiei si sud-vestul Romaniei cu Ungaria.

Ambitiosul proiect ar fi fost initiat de agentia din Serbia a Institutului pentru Transporturi (CIP) si era sprijinit de Magyar Kozut, o companie ungara de stat care se ocupa de reabilitarea drumurilor in tinutul Csongrad, din sudul tarii.

Compania de Autostrazi din Romania a declarat insa, in octombrie 2007, ca nu a fost informata cu privire la proiectul construirii unui autostrazii internationale care sa uneasca nord-estul Serbiei si sud-vestul Romaniei cu Ungaria.

#serbia, #romania, #autostrazi , #stiri Emil Boc