Sindicalistii ameninta cu proteste dupa analizarea Codului muncii

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:24
1910 citiri
Sindicalistii ameninta cu proteste dupa analizarea Codului muncii

Liderii celor cinci confederatii sindicale vor anunta miercuri actiuni de protest, dupa ce vor analiza forma finala a proiectelor Codului Muncii si Codului de dialog social, pe care urmeaza sa le primeasca marti, potrivit Mediafax.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a spus, luni, la finalul unei intalniri la care au participat liderii confederatiilor sindicale, ca proteste vor fi cu siguranta, pentru ca de cele mai multe ori cei cu care negociaza nu ii iau in seama pe sindicalisti.

Potrivit lui Costin, confederatiile sindicale trebuiau sa primeasca luni dupa-amiaza formele finale ale proiectelor Codului Muncii si Codului de dialog social, dar pana in prezent acestea nu au ajuns la sindicalisti.

"Ne fusese promis astazi (luni, n.r.) un punct de vedere politic al Cabinetului Boc privind modificarile la Codul Muncii si la cele cinci legi din Codul de dialog social, dar nu am primit nimic. Probabil vom primi maine (marti, n.r.). Oricum, noi vom anunta miercuri programul actiunilor de protest", a spus Costin.

Liderul BNS a adaugat ca este posibil sa fie tensiuni in coalitia de guvernamant privind modificarile si acesta sa fie motivul pentru care pana in prezent sindicalistii nu au primit aceste texte.

Secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, ca BPN al PDL i-a mandatat pe premier si pe ministrul Muncii sa finalizeze in cursul acestei saptamani Codul Muncii, precizand ca nu s-a discutat despre angajarea raspunderii Guvernului pe acest cod. 

#sindicalisti, #proteste, #codul muncii, #emil boc , #stiri Emil Boc