Sindicatele si patronatele ii scriu lui Basescu sa medieze "conflictul social" cu guvernul

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 12:27
1613 citiri
Sindicatele si patronatele ii scriu lui Basescu sa medieze "conflictul social" cu guvernul

Principalele cinci confederatii sindicale si patru confederatii patronale ii scriu sefului statului sa medieze "conflictul social" cu guvernul, semnaland ca eforturile legate de legislatia muncii au fost blocate "de unii reprezentanti ai Ministerului Muncii si ai Aliantei Confederatiilor Patronale".

"Avem convingerea ca interventia dumneavoastra este urgenta si benefica pentru interesul national al tarii in conjunctura actuala", se arata in scrisoarea semnata de liderii Cartel Alfa, CNSLR Fratia, BNS, CSDR, Meridian, CONPIROM, UGIR - 1903, CPSIC SI UNPR.

Conferederatiile sindicale afirma ca Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), "condusa acum de omul de afaceri George C. Paunescu", incearca sa blocheze negocierile dintre toti partenerii sociali in ceea ce priveste modificarea legislatiei muncii, dorind sa impuna propriile reguli "menite sa dinamiteze pacea sociala si stabilitatea economica a tarii", dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat.

Confederatiile semnatare ale scrisorii catre Basescu au trimis Guvernului, la sfarsitul saptamanii trecute, propunerile lor legate de modificarea Codului Muncii si de alte trei acte normative, respectiv Legea privind conflictele de munca, Legea negocierilor colective de munca si Legea partenerilor sociali.

Partenerii sociali au ales sa-i trimita propunerile lui Boc ca urmare a faptului ca negocierile privind noul Cod al muncii au fost blocate, la inceputul saptamanii trecute, dupa ce reprezentantii sindicatelor au iesit de la discutii si au anuntat ca nu vor mai purta niciun fel de dialog cu ministrul Ioan Botis.

Nemultumiti pentru ca discutiile ar fi fost blocate, in opinia lor, chiar de catre ministrul Muncii, sindicalistii au cerut demisia acestuia si au anuntat ca vor o intalnire cu premierul Emil Boc, pentru a discuta problemele legate de Codul muncii.

#basescu, #mediere, #conflict, #guvern , #stiri Emil Boc