Standardele de cost, principalul criteriu pentru restructurarea aparatului de stat

Joi, 06 August 2009, ora 10:20
947 citiri
Standardele de cost, principalul criteriu pentru restructurarea aparatului de stat

Restructurarea institutiilor de stat se va face raportat la standardele de cost, care se vor aplica atat pentru administratia publica, cat si pentru domeniile sanatatii, asistentei sociale si invatamantului preuniversitar, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, informeaza NewsIn.

"Astazi (miercuri n.r.) am stabilit ca standardele de cost sa fie principalul criteriu pe baza caruia vom face restructurarea aparatului de stat", a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei Executivului.

El a precizat ca ministerele au termen o luna pentru a prezenta Guvernului "viziunea" lor cu privire la standardele de cost pe urmatoarele componente: administratie publica (primarie, consiliu judetean, prefectura - care vor avea fiecare un standard de cost pentru aparatul propriu), asistenta sociala, domeniul sanatatii si invatamantul preuniversitar.

Premierul anuntase, saptamana trecuta, ca Executivul va stabili standarde de cost - reprezentand sumele considerate ca fiind optime pentru functionarea institutiilor publice - pentru primarii si ministere.

"Vom sti exact cat trebuie sa plateasca statul si va plati la fel, indiferent unde ne vom afla in tara, pentru gestionare acestor domenii importante. Ministrii de resort vor avea sarcina ca, saptamana viitoare, sa prezinte calendarul aprobarii standardelor de cost cu incadrarea lor in termenul de 30 de zile", a spus Boc.

Premierul a spus ca in comune cu o populatie asemanatoare primariile au fie 7-8 persoane in aparatul propriu, fie 30-40.

"Vom stabili standardul de cost pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in raport cu populatia pe care o are. Asta inseamna ca vom evita aceste cheltuieli abuzive ale banului public care astazi exista la nivel local", a spus el.

#standarde, # cost, #aparat, #administratie, #domeniul, #sanatatii, #preuniversitar , #stiri Emil Boc