Statul a pierdut procesul intentat de 6 categorii de angajati

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 18:23
1476 citiri
Statul a pierdut procesul intentat de 6 categorii de angajati

Statul trebuie sa plateasca 2,1 miliarde de euro in urma proceselor pentru sporuri castigate de magistrati, functionari, politisti, personalul auxiliar, angajati ai Curtii de Conturi si Garzii Financiare, potrivit unei situatii prezentate la o intalnire dintre Emil Boc si responsabilii din Justitie, relateaza NewsIn.

Astfel, suma de 2,1 miliarde de euro este datorata in urma proceselor deschise pentru 25 de feluri de sporuri cerute in instanta de 6 categorii de angajati, respectiv magistrati, functionari, politisti, personalul auxiliar, angajati ai Curtii de Conturi si ai Garzii Financiare, au declarat pentru NewsIn participanti la intalnire.

Sursele citate au mai declarat ca Emil Boc a invocat criza financiara si a cerut intelegere de la cei prezenti la intalnire, invitati la discutii privind reesalonarea sumelor restante. Premierul ar fi spus ca nu se poate ca aceste sume sa fie platite urgent pentru toate categoriile.

Participantii la discutii s-au plans, insa, ca nu mai sunt bani pentru citatii, expertize, plata de interpreti si de alte probleme financiare.

In cadrul intalnirii, s-a propus ca ministrul Predoiu sa vina cu o solutie care sa fie adoptata in Guvern, au declarat pentru NewsIn participanti la intalnire.

Acestia au mai spus ca, la Palatul Victoria, s-au intalnit cu Emil Boc reprezentanti ai CSM, procurorul general Laura Kovesi, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si Dan Nica, in calitatea sa de vicepremier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #categorii, #stat , #stiri Emil Boc