Succesul programului "Prima casa": 11 case in doua saptamani

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 10:01
1173 citiri
Succesul programului "Prima casa": 11 case in doua saptamani

Unsprezece case. Doar atat au reusit romanii sa achizitioneze in doua saptamani, de cand a demarat programul guvernamental "Prima casa". Valoarea totala a creditelor acordate pana acum este de circa 450.000 euro, din miliardul de la Guvern. 

Astfel ca, dupa ce guvernantii, in frunte cu premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, anuntau cu mare tam-tam ca pe 15 iulie toate cele 20 de banci vor da credite "Prima Casa", lucrurile nu stau chiar asa.

In prezent, doar 13 banci din cele 19 banci au semnat conventiile cu FNGCIMM. Insa situatia se va schimba, ne-au asigurat reprezentantii Fondului de Garantare, dupa discutiile pe care premierul Boc le-a avut ieri la Guvern cu bancherii care nu semnasera conventiile.

Potrivit lui Constantinescu, in medie, sumele acordate drept credite "Prima Casa" variaza intre 40.000 si 50.000 euro, dar sunt si dosare pentru suma maxima permisa de program, de 57.000 euro. 

Alte probleme discutate la Guvern au fost modul de constituire a asigurarii pentru locuinte si de executare a garantiei in caz de neplata, stabilindu-se ca garantia este irevocabila. In forma actuala, conventia prevede anumite situatii in care garantia nu se plateste, bancherii nefiind de acord cu aceste prevederi.

#succes, # vanzari, # locuinte, # banci, # credite , #stiri Emil Boc