Tariceanu vrea Registrul Comertului la Camera de Comert

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 15:15
1273 citiri
Tariceanu vrea Registrul Comertului la Camera de Comert

Liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu sustine trecerea Registrului Comertului in subordinea Camerei de Comert , subliniind ca a pune toate institutiile publice sub umbrela statului este o conceptie depasita si proprie numai statelor comuniste unde nu exista activitate privata, relateaza NewsIn.

"Registrul Comertului este un serviciu public, serviciile publice pot fi prestate de entitati care sunt private, nu numai de stat.

A pune toate institutiile publice sub umbrela statului este o conceptie depasita si proprie numai statelor comuniste unde nu exista activitate privata", a declarat Tariceanu joi.

El a aratat ca notariatele sunt entitati private care presteaza servicii publice, iar acest sistem functioneaza.

"In loc sa se inteleaga ca in Romania avem firme slabe care nu sunt in stare sa se dezvolte pentru ca nu li se pun la indemana instrumentele necesare pentru cresterea volumului de activitate, pentru a crea locuri de munca, pentru a face o expansiune in tara sau in strainatate pentru ca Guvernul nu este capabil de asa ceva, trebuie sa sprijinim Camerele de Comert sa faca acest lucru, sa ajute firmele romanesti sa iasa din gaoace.

Avem probabil in Romania in momentul de fata cele mai slabe firme cu capital romanesc din toata regiunea.

Criza ii afecteaza si mai tare", a explicat liberalul motivul pentru care considera ca Registrul Comertului ar fi mai util in subordinea Camerei de Comert.

La randul lui, liberalul Cristian David a aratat ca indiferent in subordinea carei institutii s-ar afla, Registrul Comertului va avea aceeasi activitate.

"Registrul Comertului poate fi si in subordinea Ministerului Justitiei si a Ministerului Comertului, a Camerelor de Comert si sub Parlament, sub orice autoritate.

Nu se schimba nici macar un milimetru din activitatea propriu-zisa a Registrului.

Putem sa-l punem si in subordinea unei institutii de presa, nu are a face subordonarea activitatii registrului cu entitatea care il patroneaza.

Nu reprezinta o amputare a autoritatii statului. E o premisa gresita", a spus el.

David a mai aratat ca in alte state Registrul Comertului sta sub Camera de Comert.

"In 2002 un deputat al epocii numit Emil Boc, de la tribuna Parlamentului a infierat cu manie abuzul pe care la vremea respectiva Guvernul il facea vizavi de Camerele de Comert, nationalizand printr-o hotarare de Guvern Registrul Comertului si trecandu-l trecut la Camerele de Comert.

Atunci a fost cel mai vocal avocat al Registrului Comertului si al nenationalizarii acestuia.

Acum toata lumea traieste cu impresia ca daca se muta Registrul Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert s-a prabusit intregul sistem al evidentei si inregistrarii activitatii firmelor", a comentat David, facand referire la articolele din presa referitoare la un amendament pe care deputatii juristi l-au adus la Legea Registrului Comertului prin care se doreste trecerea unei parti a acestei institutii in subordinea Camerei de Comert.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#tariceanu, # david, # registru, # camera, # comert , #stiri Emil Boc