Taxa auto a fost redusa

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 17:43
2081 citiri
Taxa auto a fost redusa

Taxa de poluare auto a fost redusa de Guvern cu o treime, a anuntat premierul Emil Boc. Prin aceasta reducere, taxa de poluare auto ajunge la un nivel dublu fata de suma perceputa la data introducerii taxei pe poluare auto, in iulie 2008.

Proprietarii care au achizitionat vehicule inainte de 15 decembrie 2008, dar nu au incheiat procedurile de inmatriculare vor plati taxa aflata in vigoare la data cumpararii.

"Am reglementat situatia masinilor care au fost cumparate inainte de data de 15 decembrie 2008 si care, prin ordonanta de astazi, au posibilitatea in continuare sa si le inmatriculeze pe baza legii vechi, adica legea din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. In cazul in care si-au inmatriculat masina intre timp, vor primi diferenta de taxa pe care au achitat-o", a spus Boc, citat de Mediafax.

Pentru masini Euro 4 cu cilindree sub doi litri in continuare nu va fi platita taxa de poluare, conform sistemului aplicat de la sfarsitul anului trecut.

Noua taxa va intra in vigoare la momentul publicarii ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial.

In luna ianuarie 2009, inmatricularile totale de automobile, noi si second-hand, au scazut cu 52,8% comparativ cu prima luna a anului trecut, de la 41.938 unitati la 19.756 masini.

Datele referitoare la inmatricularile din prima luna a acestui an arata ca piata masinilor noi isi contina declinul si ca intrarile in circulatie ale masinilor rulate de import au trecut de la o crestere de aproape sase ori in decembrie 2008 la o scadere puternica.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#auto, #boc, #poluare, #taxa , #stiri Emil Boc