Transportatorii nu renunta la protestele de miercuri daca Executivul nu le accepta conditiile

Marti, 16 Martie 2010, ora 14:45
1312 citiri
Transportatorii nu renunta la protestele de miercuri daca Executivul nu le accepta conditiile

Transportatorii nu vor renunta la protestele programate miercuri daca reprezentantii Executivului nu vor accepta ca la negocierile de la ora 14.00 sa se oblige, printr-un protocol, sa elaboreze o lege unica a transporturilor si un act normativ care sa incrimineze pirateria in acest domeniu, relateaza NewsIn.

Presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR),Vasile Stefanescu, a declarat, la finalul negocierilor care au avut loc la Ministerul Tranporturilor, ca la ora 14.00 au fost invitati sa discute la Guvern cu reprezentantii ministerelor de Interne si Justitie.

El a precizat ca in protocolul care ar urma sa fie semnat trebuie stipulate termene clare pentru elaborarea Legii unice a transporturilor.

Primul ministru Emil Boc a declarat marti dupa discutiile cu reprezentantii transportatorilor ca va convoca la ora 14.00 la Guvern secretarii de stat de la ministerul Transporturilor si de la ministerul de Interne si Justitie pentru a pregati o ordonanta de urgenta pentru a opri pirateria din acest sector.

"Am avut discutii cu reprezentantii transportatorilor si vom pregati un act normativ pentru oprirea pirateriei.

In aceste conditii sper sa gasim solutii pentru a pune punct protestului transportatorilor", a precizat Boc.

El a aratat ca actul normativ ar putea fi adoptat cel mai devreme saptamana viitoare pentru ca este nevoie de timp pentru a-l pregati.

Peste 11.000 de transportatori au anuntat luni ca vor protesta miercuri si joi in fata Guvernului, cerand Executivului luarea unei Hotarari de Guvern prin care sa se impiedice pirateria din acest sector.

Intre orele 10.00 si 12.00 transportatorii se vor intalni in zona Muzeului Antipa, urmand sa isi parcheze masinile pe Bulevardul Kisselef, dupa care se vor deplasa in fata Guvernului.

Potrivit reprezentantilor COTAR, pirateria aduce scaderi dramatice ale cifrelor de afaceri ale transportatorilor autorizati, unii dintre acestia inregistrand pierderi de peste 300.000 de lei.

Totodata, statul pierde incasari la buget de peste 300 milioane de euro anual, prin neimpozitarea celor care fac aceasta frauda fiscala. 

#transportatori, # proteste, # executiv , #stiri Emil Boc