Udrea si Boc aduc bani europeni: Timisoara primeste 11 mil de lei

Sambata, 07 Mai 2011, ora 22:17
1330 citiri
Udrea si Boc aduc bani europeni: Timisoara primeste 11 mil de lei

Premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, au semnat, la Timisoara, doua contracte pentru proiecte finantate din fonduri europene, in valoare totala de peste 11 milioane de lei, potrivit Mediafax. 

Unul dintre proiectele pentru care s-au semnat sambata documentele la Timisoara vizeaza reabilitarea Parcului Rozelor.

Proiectul, in valoare totala de peste 5,6 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de aproape 4,5 milioane de lei, prevede reamenajarea completa a parcului prin refacerea aleilor pietonale, a spatiilor verzi si introducerea unui sistem modern de irigare.

De asemenea, vor fi plantati aproape 10.000 de trandafiri si peste 400 de arbori si arbusti.

Termenul de implementare a proiectului este de 11 luni. Al doilea proiect se refera la reabilitarea strazii Iancu Vacarescu. Proiectul are o valoare totala de sase milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 3,5 milioane de lei.

Investitia prevede refacerea completa a strazii, a trotuarelor si a spatiilor publice, dar si infiintarea unor piste de biciclete si parcari ecologice.

"Sunt primele contracte din cadrul Axei I pe care le semnam la Timisoara, urmand ca celelalte sapte proiecte depuse de aici sa fie semnate in perioada urmatoare. Mai avem de semnat multe contracte pe Axa I. Ne-am propus sa terminam de contractat la nivel national toti cei 4,3 miliarde de euro in acest an.

Pana in prezent, am contractat 3,8 miliarde. Speram ca in 2012-2013 sa sprijinim beneficiarii sa poata derula proiectele de investitii", a declarat ministrul Elena Udrea, cu ocazia semnarii contractelor.

La randul sau, premierul Emil Boc a spus ca va sustine toate autoritatile locale sau judetene care au proiecte europene.

"Suntem prezenti oriunde sunt autoritati locale pregatite pentru a semna proiecte. Astazi in Romania sunt depuse proiecte in valoare totala de 52,6 miliarde de euro.

Proiecte efective care se afla in implementare sunt in valoare de 12,5 miliarde de euro, ceea ce arata o parte buna a lucrurilor.

Partea care trebuie serios imbunatatita este partea de plati efective si de rambursari, cheltuirea efectiva a banilor europeni", a spus Emil Boc. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#emil boc, #elena udrea, #fonduri europene, #timisoara, #investitii , #stiri Emil Boc