Valeriu Tabara, posibil inlocuitor al lui Orest Onofrei, daca Emil Boc accepta retragerea acestuia

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 23:48
1718 citiri
Valeriu Tabara, posibil inlocuitor al lui Orest Onofrei, daca Emil Boc accepta retragerea acestuia

 PDL ar urma sa-l nominalizeze pe Valeriu Tabara pentru functia de ministru al Agriculturii in cazul in care Emil Boc va accepta decizia senatorului PDL Orest Onofrei de a renunta la portofoliul Agriculturii, potrivit unor surse din partid.

Pentru functia de ministru al Agriculturii PDL avea in calcul doi candidati, Orest Onofrei si Valeriu Tabara, conducerea partidului preferandu-l pe primul.

Candidatura lui Orest Onofrei a fost validata in Delegatia Permaneta a PDL, dar acesta a declarat, sambata seara, corespondentului MEDIAFAX ca intentioneaza sa renunte la aceasta functie, dupa ce in mass-media au aparut acuze privind un accident mortal in care a fost implicat.

Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX ca este onorat de votul acordat de colegii din Delegatia Permanenta a PDL prin care a fost validat pentru functia de ministru al Agriculturii, dar ca a observat ca in mass-media sunt reluate informatii privind un accident mortal din anul 2002 in care a fost implicat si in care justitia l-a achitat.

"Se creeaza o problema publica si nu doresc sa pun in situatii dificile nici premierul, si nici pe presedinte. Suntem intr-o situatie dificila, iar in conditiile in care detii o functie de o asemenea importanta trebuie sa faci ceva, si nu sa dai explicatii", a spus Onofrei.

El a spus ca timpul pana la formarea actualului guvern este prea scurt pentru ca opinia publica sa inteleaga si sa accepte explicatiile asa cum le-au acceptat cei din judetul Suceava, unde a fost validat de doua ori prin alegeri.

Onofrei a subliniat ca oamenii din judetul Suceava care l-au votat atat in 2004 pentru functia de deputat, cat si in 2008 pentru cea de senator au inteles ca nu a fost vinovat de producerea acelui accident si ca si justitia s-a pronuntat in acest sens, fiind achitat.

Curtea de Apel Iasi l-a achitat in iunie 2007 pe Orest Onofrei, care fusese acuzat de ucidere din culpa, in urma unui accident rutier petrecut in 2002, in care si-a pierdut viata un copil de opt ani, masura Curtii de Apel fiind definitiva si irevocabila.

In motivarea hotararii instantei se precizeaza ca prin coroborarea procesului-verbal de cercetare, schita locului faptei, raportului medico-legal si expertizelor criminalistice rezulta ca victima a aparut intempestiv pe carosabil, printre masini, astfel incat accidentul nu putea fi evitat, precizand ca accidentul a fost cauzat de traversarea in fuga prin loc nepermis.

Accidentul in care a fos implicat Orest Onofrei s-a produs in 29 iunie 2002, in comuna Cleja, judetul Bacau.

Orest Onofrei era la volanul unui Tico, care a lovit in plin un baiat de opt ani, proiectandu-l la o distanta de 13 metri, iar masina a intrat intr-un sant. Copilul a murit pe loc, din cauza ranilor, iar Onofrei a fost grav ranit.

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru functia de ministru al Agriculturii, este absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara si a fost, pe rand, medic veterinar la Herghelia Radauti, sef al DSV Suceava, consilier judetean, deputat, prefect, subprefect si acum senator.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#valeriu tabara, #orest onofrei, #guvern, #ministru, #agricultura , #stiri Emil Boc