Varianta de finantare a tronsonului de autostrada Nadlac-Arad va fi stabilita anul viitor

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 16:36
1898 citiri
Varianta de finantare a tronsonului de autostrada Nadlac-Arad va fi stabilita anul viitor

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat marti, in timp ce vizita punctul de lucru din comuna aradeana Sagu al autostrazii Arad-Timisoara, ca varianta de finatare pentru tonsonul de autostrada Nadlac-Arad va fi stabilita anul viitor, informeaza NewsIn.

Berceanu a spus a discutat despre finantare cu oficialii Bancii Europene de Investitii (BEI), care s-au aratat dispusi sa acorde un credit pentru realizarea investitiei.

"Acum am dat drumul la studiile de traseu si studiile de fezabilitate, care se vor finalize in primele luni ale anului viitor, dupa care o sa decidem pe ce varianta de finantare putem sa mergem. Eu am purtat niste discutii preliminare cu cei de la BEI, acum doua luni, cand am fost acolo. Dansii nu pot sa decida decat cand avem un proiect de traseu, un pret estimativ, dar sunt deschisi pentru un credit, fara nicio problema", a declarat Radu Berceanu.

Autoritatile judetului Arad au sustinut ca pentru tronsonul de autostrada Nadlac - Arad, in lungime de 38,5 kilometri, parte a Coridorului IV Pan European, valoarea estimata a lucrarilor este de 198,5 milioane euro.

Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au vizitat, marti, santierul de constructie a autostrazii Arad-Timisoara, deschis in apropierea comunei Sagu, la Cruceni.

In judetul Arad, lucrarile la autostrada au inceput in luna iulie.

Termenul de executare a tronsonului de autostrada Arad - Timisoara, investitie a carei valoare a fost calculata la peste 270 de milioane de euro, este de 24 de luni de la inceperea lucrarilor.

Din valoarea totala a contractului, 200 de milioane de euro reprezinta un credit de la Banca Europeana de Investitii, iar 70 de milioane de euro sunt acordate de la bugetul de stat.

Proiectul autostrazii Arad-Timisoara include constructia a 32,25 kilometri de autostrada, 24 poduri si pasaje, un nod rutier si doua spatii de servicii.

Lucrarile vor fi facute de consortiul Astaldi - JV FCC Construzione.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#autostada, #berceanu, #finantari, #lucrari, #tronson , #stiri Emil Boc