Vass: Vom negocia cu sindicatele pentru adoptarea noului Cod al Muncii

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 00:21
1015 citiri
Vass: Vom negocia cu sindicatele pentru adoptarea noului Cod al Muncii

"In luna aceasta luna vor fi demarate negocierile cu sindicatele si patronatele pentru a fi adoptat noul Cod al Muncii modificat si completat", a declarat consilierul premierului Emil Boc, Andreea Vass, potrivit Newsin. 

"Codul Muncii va fi modificat si completat foarte curand. Echipa de expertiza interdisciplinara si-a incheiat munca, iar in aceasta luna demaram negocierile cu sindicatele si patronatele pentru a-l adopta", a spus Vass.

Aceasta a enumerat cateva dintre principiile generale pe care a fost construit acest Cod al Muncii.

"Ce urmarim prin noul Cod al Muncii? In primul rand sa eliminam obligatiile instituite de clauza de nonconcurenta dupa incetarea contractului individual de munca. Urmarim cresterea perioadelor de proba instituite pentru verificarea aptitudinilor salariale si eliminarea interdictiei privind angajarea succesiva a mai mult de trei persoane pe perioada de proba pentru acelasi post. Mai urmarim instituirea pentru angajator a dreptului de a stabili obiectivele de performanta individuale, modificarea conditiilor in care se poate dispune delegarea salariatului pentru o perioada limitata si suplimentarea cazurilor de incetare de drept a contractlui individual de munca, respectiv modificarea criteriillor in cazul concedierilor colective", a mentionat Vass.

Totodata, potrivit Andreei Vass, noul Cod al Muncii va prevedea eliminarea interdictiei de a face angajari pentru angajatorul care a dispus concedieri colective pe o perioada determinata.

"Mai urmarim cresterea termenului de preaviz in concordanta cu recomandarile Comisiei Europene, sanctionarea refuzului angajatorului de a inregistra demisia salariatului si prelungirea valabilitatii contractului individual de munca. In materie de Cod al Muncii, guvernul de dreapta face ceea ce trebuie", a mai spus Vass.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#sindicate, #codul muncii, #angajator, #salariat , #stiri Emil Boc