Vezi in ce conditii vor vota minoritatile, modificarile Codului Muncii

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:37
1559 citiri
Vezi in ce conditii vor vota minoritatile, modificarile Codului Muncii

Liderul deputatilor reprezentand minoritatile nationale, Varujan Pambuccian, a declarat, luni, dupa o discutie cu premierul Emil Boc, ca membrii grupului vor da un vot pozitiv Codului Muncii, in cazul in care Executivul isi va angaja raspunderea, transmite Mediafax.

Pambuccian a mentionat ca ar fi de preferat insa o dezbatere a actului normativ.

 

"Daca va fi nevoie de un vot, vom da un vot pozitiv", a spus Pambuccian, raspunzand unei intrebari privind modul in care vor vota cei 17 deputati reprezentand minoritatile nationale in cazul in care Executivul isi va angaja raspunderea pe Codul Muncii.


El a aratat ca, la limita, grupul pe care il conduce este de acord cu angajarea raspunderii, desi ar prefera o dezbatere ampla a modificarilor aduse de acesta.

"Am prefera o formula de dezbatere, dar la limita e acceptabila angajarea, care e o formula traditionala", a spus Pambuccian.

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Emil Boc a precizat ca va avea discutii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coalitie, luni urmand sa aiba, la ora 15.00, o intalnire cu deputatii minoritatilor nationale, iar marti cu grupurile UDMR si PDL.

El a mai spus ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a precizat ca in urma acestor consultari Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minoritati, #codul muncii, #raspunderea uvernului , #stiri Emil Boc