Vezi tabelele cu pensiile militare recalculate

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 23:15
145959 citiri
Vezi tabelele cu pensiile militare recalculate

MApN a postat pe site-ul institutiei situatia recalcularii pensiilor militare, pe baza adeverintelor de venit, pana miercuri, din care reiese ca numarul dosarelor procesate este de 25.798, iar in 18.293 de cazuri pensiile cresc. Astfel, din cele 3.272 de dosare ale pensionarilor cu cariera militara completa, toate pensiile de pana in 3.000 de lei cresc, adica pentru 1.913 pensionari militari, iar, in cazul pensiilor peste 3.000 lei, pentru 717 cresc, iar 642 scad, anunta Mediafax.

In cazul pensionarilor cu cariera militara incompleta, din totalul de 22.526 de dosare analizate, din cele 19.262 de pensii sub 3.000 de lei, in cazul a 15.104 este vorba despre o majorare, iar pentru 4.158 despre o reducere.

De asemenea, potrivit site-ului MApN, din cele 3.264 de pensii peste 3.000 de lei, din categoria pensionarilor cu cariera militara incompleta, 559 pensii vor fi majorate, iar 2.705 scad.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a anuntat miercuri intr-o conferinta de presa publicarea pe site-ul institutiei a situatiei recalcularii pensiilor militare, precum si faptul ca pensionarii militari au la dispozitie un numar de telefon la care pot suna gratuit pentru a afla detalii despre acest proces si despre propriul dosar.

"Vreau sa va anunt ca incepand de astazi MApN publica pe pagina sa de internet absolut toate pensiile rezultate pana acum in urma procesului de recalculare", a spus Oprea, adaugand ca aceasta baza de date va fi actualizata saptamanal cu cele aproximativ o mie dosare care sunt procesate in fiecare zi.

Ministrul a dat asigurari ca toate informatiile vor fi disponibile publicului larg.

Ministrul a anuntat cu aceasta ocazie si infiintarea numarului de telefon la care cei interesati pot solicita detalii, explicand ca acesta poate fi apelat gratuit zilnic, intre orele 08.00-20.00.

"Pensionarii militari au la dispozitie si un numar de telefon ce poate fi apelat gratuit din reteaua Romtelecom, de luni pana vineri, de la ora 08.00 la ora 20.00. Numarul de telefon este 0800.808.880 si este deservit de mai multi operatori", a spus Gabriel Oprea.

Ministrul a subliniat ca la acest numar de telefon cei interesati pot afla detalii despre procesul de recalculare si pot cere informatii despre situatia propriului dosar.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmeaza sa participe, in 24 ianuarie, la un mars de protest in Bucuresti, scopul fiind de a manifesta impotriva faptului ca institutiile in cadrul carora si-au desfasurat activitatea - MApN, MAI, SRI - refuza sa aplice hotararile ICCJ.

Pensiile fostilor militari au fost in ultima perioada subiect de dezbatere, in contextul recalcularii.

Ministrii au discutat in Guvern despre situatia pensiilor militare, in urma deciziei instantei de suspendare a recalcularii, iar premierul Emil Boc s-a interesat daca se aplica tuturor, fiind informat de Ministerul Justitiei ca hotararea in cauza are un caracter individual.

Instanta suprema a decis definitiv, in 7 ianuarie, suspendarea aplicarii HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, confirmand astfel o sentinta a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procese similare au fost deschise la Curtea de Apel Bucuresti si la Curtea de Apel Pitesti.

Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor in functie de contributiile platite, guvernantii sustinand ca sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#mapn, #militari, #pensii, #recalculare, #tebele , #stiri Emil Boc