Videanu, acuzat de pagubirea statului cu 20 mil euro

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 14:12
1448 citiri
Videanu, acuzat de pagubirea statului cu 20 mil euro

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, l-a acuzat, duminica, pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, de trucarea licitatiei pentru privatizarea Electrica Oltenia, informeaza NewsIn.

"La licitatie (pentru Electrica Oltenia, n.r.) au participat trei firme, Adriean Videanu favorizand una dintre acestea, in fapt firma care a depus cea mai proasta oferta. Prin trucarea licitatiei, statul roman a fost pagubit cu 20 de milioane de euro", a declarat Marian Vanghelie, duminca, la Brasov.

Acesta spune ca ii va cere in mod oficial explicatii ministrului Economiei, iar daca aceste explicatii nu vor fi convingatoare, PSD Bucuresti ii va face plangere penala lui Videanu, la fel cum ii va face si premierului Emil Boc si ministrului Vasile Blaga.

In 5 aprilie 2005 a fost semnat contractul de privatizare a Filialei Electrica Oltenia S.A. cu CEZ a.s. - Republica Ceha, proces ce s-a desfasurat in conformitate cu Strategia de privatizare adoptata prin Hotararea de Guvern Nr. 531/2004, completata si modificata prin Hotararea de Guvern Nr. 85/2005.

Procesul de privatizare al Filialei Electrica Oltenia S.A. s-a finalizat prin vanzarea de catre Electrica S.A. catre CEZ, a.s., Republica Ceha a unui pachet de actiuni reprezentand 24,62 % din actiunile Electrica Oltenia concomitent cu majorarea capitalului social, care a dus la dobandirea unui pachet majoritar de actiuni de 51% de catre investitorul ceh.

Potrivit Contractului de privatizare, pretul pentru pachetul de actiuni cumparat reprezentand 24,62% din capitalul social al societatii a fost de 47,4 milioane euro, iar pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social - 103,6 milioane euro. 

#videanu, #licitatie, #privatizare, #electrica , #stiri Emil Boc