Videanu: bugetele companiilor nationale sa faca obiectivul reaprobarii de catre Guvern

Joi, 27 Mai 2010, ora 13:32
1034 citiri
Videanu: bugetele companiilor nationale sa faca obiectivul reaprobarii de catre Guvern

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca s-a hotarat ca bugetele tuturor companiilor nationale sa faca obiectivul reaprobarii de catre Guvern si, "cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Executivul va lua decizii".

"S-a hotarat ca bugetele tuturor companiilor nationale sa faca obiectivul reaprobarii de catre Guvern si, cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Executivul va lua decizii", a spus Videanu, intrebat de ziaristi daca se vor opera scaderi salariale in companiile nationale.

De asemenea, ministrul Economiei a fost intrebat daca in aceste companii se vor taia salarii sau indemnizatiile din CA si AGA.

"In CA si AGA nu exista decat 1%, acei 46-48 de lei, atat. Ce sa taiem din 46-48 de lei, aia e o chestie ca sa justifice prezenta in consiliul de administratie respectiv, dar de la caz la caz se vor taia si salariile", a explicat Videanu.

Reducerea salariilor in companiile de stat nu este prevazuta in scrisoarea cu FMI, dar va fi operata prin reevaluarea fiecarui buget in parte al acestor unitati, o reevaluare diferita urmand insa sa fie efectuata la companiile cu pierderi, unde deja salariile au fost diminuate, a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu, #bugete, #companii, #guvern , #stiri Emil Boc