20 milioane lei pentru dezvoltarea retelelor electrice din Arad

Miercuri, 06 August 2008, ora 11:16
1795 citiri
20 milioane lei pentru dezvoltarea retelelor electrice din Arad

Conducerea Enel Distributie Banat a anuntat ca va investi 20 de milioane de lei, in anul 2009, pentru lucrari de modernizare si dezvoltare a retelelor electrice din Arad.

Potrivit oficialilor companiei, investitiile vizeaza cresterea calitatii serviciului de distributie a energiei electrice si imbunatatirea starii retelelor electrice. "Proiectele de investitii in judetul Arad vor consta in modernizarea statiilor de transformare, reabilitarea liniilor electrice aeriene si subterane, modernizarea grupurilor de masura. Toate aceste investitii sunt aprobate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Enel Distributie Banat a prevazut pentru judetul Arad, in anul 2009, 20 milioane de lei, una dintre cele mai mari sume alocate judetelor din raza de activitate a companiei", se arata intr-un comunicat de presa al Enel Distributie Banat.


De asemenea, societatea Enel Distributie Banat va include in planul de investitii anumite proiecte prioritare pe baza unor propuneri concrete pe care primarii si Consiliul Judetean Arad le vor transmite companiei. Astfel, Enel Distributie Banat si-a anuntat intentia de a oferi sprijin primariilor din judetul Arad pentru intocmirea documentatiilor necesare in vederea accesarii fondurilor pentru proiecte privind procesul de electrificare a localitatilor si constructia de noi retele.

Termenul dat de ministerul de Ministerul Internelor si Reformei Administrative pentru depunerea documentatilor pentru solicitarea de fonduri este 15 august. De asemenea, ministerul a mai dat inca un termen, 30 iunie 2009, pentru cei care nu reusesc sa depuna documentatia la primul termen.


"Reprezentantii Enel si-au aratat disponibilitatea de a sprijini primariile pentru a depune la termen documentatiile. Timpul este scurt, dar cu sprijinul specialistilor de la Enel am convingerea ca vom reusi sa ajutam cat mai multi primari sa depuna actele necesare pentru obtinerea finantarii in vederea introducerii sau extinderii retelei de electrificare. Prin modernizarea retelei electrice, judetul Arad va putea atrage mult mai multe investitii", a declarat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.


Iotcu a mai spus ca intentioneaza sa organizeze lunar intalniri intre reprezentantii Enel si primarii, pentru rezolvarea cat mai eficienta a problemelor care legate de electrificare, in judetul Arad. De asemenea, Consiliul Judetean Arad si primarii din judet vor elabora o lista de propuneri pentru investitiile prioritare in anul 2009.