Enel a ajuns sa construiasca centrale solare prin Africa

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 16:34
3557 citiri
Enel a ajuns sa construiasca centrale solare prin Africa
Foto: CC0 Creative Commons

Un consortiu condus de divizia de energie regenerabila a Enel SpA a fost ales ofertant privilegiat pentru a construi o centrala solara de 100 de megavati in Etiopia, a anuntat luni grupul italian de utilitati, in prima sa afacere importanta din statul african, transmite Reuters.

Enel, cel mai mare jucator privat din domeniul energiei regenerabile in Africa, a informat ca investitia consortiului in proiect se va ridica la aproximativ 120 de milioane de dolari. Din consortiu face parte grupul etiopian de infrastructura Orchid Business.

"Etiopia are potential deplin pentru a deveni o piata cheie pentru strategia Enel in Africa", a afirmat seful Enel Green Power, Antonio Cammisecra.

Etiopia, cel mai populat stat din Africa dupa Nigeria, are o rata anuala de crestere a economiei de aproximativ 10% dar inca este una din tarile cele mai slab electrificate de pe continent.

Compania Enel SpA cauta oportunitati pentru a se extinde prin achizitii in sectorul energiei din Brazilia, dupa ce a obtinut o licenta pentru operarea barajului hidroelectric Volta Grande, a afirmat recent Carlo Zorzoli, seful operatiunilor locale.

Enel a cheltuit 1.490 miliarde de reali (473 milioane de dolari) pentru licenta de operare a barajului hidroelectric Volta Grande, o uzina de 380 de megawati aflata in statul Minas Gerais. A fost a doua mare achizitie in sectorul energetice brazilian realizata in ultimii doi ani de Enel, care s-a concentrat pe investitii in America Latina, unde piata creste intr-un ritm mai rapid decat in Europa.

De asemenea, Enel ia in considerare in acest an participarea la licitatiile pentru licentele noilor proiecte de energie eoliana si solara in Brazilia, a adaugat Zorzoli, fara a da amanunte suplimentare.

Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, multi jucatori locali scotandu-si activele la vanzare pentru a-si reduce datoriile, intr-o perioada de inasprire a creditarii.

In Romania, Enel detine 64,4% in Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, 51% in Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Energie si 100% din actiunile Enel Romania.

Aceste companii gestioneaza o retea de 91.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cota de piata de 34%), vand aproximativ 9 TWh/an unui numar de circa 2,6 milioane clienti, dintre care 2,4 milioane sunt clienti rezidentiali (aproximativ 20% din piata de retail) si 200.000 sunt companii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Enel cetrale solare, #Enel Africa , #Investitii