Enel a castigat prima licitatie de energie verde din Canada si va construi acolo inca un mare parc eolian

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:29
3441 citiri
Enel a castigat prima licitatie de energie verde din Canada si va construi acolo inca un mare parc eolian

Enel SpA, prin subsidiara sa americana de energie regenerabila Enel Green Power North America Inc., a castigat doua Acorduri de Sprijin pentru Energie Regenerabila (RESA) pentru un nou parc eolian de 146 MW in Alberta, Canada, in cadrul unei licitatii organizate de Alberta Electric System Operator (AESO).

In conformitate cu cele doua Acorduri, Enel va construi doua noi centrale eoliene, proiectul de 115 MW Riverview Wind si Faza 2 a parcului eolian Castle Rock Ridge de 30,6 MW, pentru furnizarea energiei electrice produse si a certificatelor de energie regenerabila catre AESO.

Pentru constructia celor doua parcuri eoliene, investitia totala in se ridica la aproximativ 170 de milioane de dolari americani.

"Obtinerea celor doua Acorduri canadiene reprezinta un pas major pentru compania noastra, fiind prima licitatie reglementata de energie regenerabila pe care am castigat-o in tara", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul diviziei Enel Green Power Enel Green Power ("EGP").

"Suntem incantati sa investim din nou in economia energetica canadiana si sa continuam dezvoltarea noastra aici, in Alberta. Am reusit o expansiune fara precedent in America de Nord si Centrala din Canada pana in SUA si Mexic in ultimii ani, iar castigarea acestei licitatii este un alt exemplu al succesului si al competitivitatii noastre la nivel global", sustine Cammisecra.

Proiectul Riverview Wind si Faza 2 a proiectului Castle Rock Ridge, care reprezinta o extensie a proiectului eolian Castle Rock Ridge de 76,2 MW deja existent in portofoliul EGPNA, sunt situate in Pincher Creek, Alberta, si urmeaza sa intre in functiune in 2019.

Odata ce devin operationale, cele doua centrale vor genera aproximativ 555 GWh pe an. Obtinerea Acordurilor de catre EGPNA va dubla capacitatea instalata operata de companie in Canada, care in prezent depaseste 103 MW.

AESO a lansat aceasta prima licitatie in cadrul Programului lor privind Energia Regenerabila, care a fost stabilit ca parte a Planului Guvernamental de Leadership privind Clima din Alberta, menit sa creeze un sistem energetic eficient din punct de vedere al costurilor, mai curat si din ce in ce mai sigur.

Programul prevede dezvoltarea, pana in 2030, a unei capacitati de generare a energiei regenerabile de 5.000 MW conectata la reteaua din Alberta.

In Canada, EGP opereaza deja doua parcuri eoliene, Castle Rock Ridge mentionat anterior, de 76,2 MW, din Pincher Creek, care a devenit operational in 2012, si St. Lawrence de 27 MW din Newfoundland, care a intrat in functiune in 2009.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a Grupului Enel, este dedicata dezvoltarii si operarii surselor regenerabile de energie din intreaga lume, cu prezenta in Europa, America, Asia, Africa si Oceania.

Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionata de 40 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliana, solara, geotermala, biomasa si hidroenergie si reprezinta un promotor al integrarii tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare in cadrul centralelor de energie regenerabila.

EGPNA este prezenta in 23 de state din SUA si doua provincii canadiene cu o capacitate gestionata de peste 3,6 GW, impartita in patru tehnologii diferite de energie regenerabila: vant, solar, geotermal si hidroenergie.

#Enel centrala eoliana Canada , #Investitii