Enel construieste un parc fotovoltaic urias in Brazilia cu 355 de milioane de dolari

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 12:30
2304 citiri
Enel construieste un parc fotovoltaic urias in Brazilia cu 355 de milioane de dolari
Foto: CC0 Creative Commons

Enel S.p.A. ("Enel"), prin subsidiara sa braziliana de energie regenerabila, Enel Green Power Brasil Participacoes Ltda. ("EGPB") a obtinut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioada de 20 de ani, in baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MWdc in Brazilia, in urma licitatiei publice A-4 organizata de guvernul federal brazilian prin intermediul Autoritatii de Reglementare a Energiei, ANEEL.

Grupul Enel va investi aproape 355 de milioane de dolari americani in constructia centralei, in conformitate cu investitiile prezentate in planul sau strategic actual.

Contractele de furnizare mentionate, care reprezinta 49% din capacitatea de 791 MWdc oferita in cadrul licitatiei, plaseaza Enel inaintea oricarui alt ofertant pentru energie fotovoltaica, se arata intr-un comunicat remis Business24.

"Succesul acestei licitatii reprezinta un pas inainte pentru Grupul Enel in Brazilia, unde suntem deja unul dintre liderii pietei de energie regenerabila", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power.

"Cei 388 MW care ne-au fost acordati in cadrul licitatiei, reprezinta inceputul unui nou val de investitii al Grupului nostru in Brazilia. Aceasta victorie recenta, impreuna cu celelalte succese notabile pe care le-am inregistrat in cursul anului 2017, subliniaza pozitia noastra clara de leader din punct de vedere financiar si tehnologic in sectorul energiei regenerabile la nivel mondial", sustine Cammisecra.

Centrala solara Sao Goncalo va fi sustinuta prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioada de 20 de ani, care prevad vanzarea unor cantitati specifice de energie generata in cadrul noiicentrale, catre un grup de societati de distributie care opereaza pe piata reglementata braziliana.

Sao Goncalo va fi construita in municipiul Sao Goncalo do Gurgueia din statul Piaui. Se preconizeaza ca centrala va devenifunctionala la inceputul anului 2021 si va genera peste 850 GWh de energie regenerabila anual.

In Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB si Enel Brasil, detine o capacitate totala instalata de energie regenerabila de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezinta energie eoliana, 716 MW energie fotovoltaica si 1.270 MW hidroenergie, precum si 172 MW energie eoliana si 103 MW energie solara aflate in prezent in faza de constructie.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a Grupului Enel, este dedicata dezvoltarii si operarii surselor regenerabile de energie din intreaga lume, cu prezenta in Europa, America, Asia, Africa si Oceania.

Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionata de 40 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliana, solara, geotermala, biomasa si hidroenergie si reprezinta un promotor al integrarii tehnologiilor inovatoare in centralele de energie regenerabila.

#Enel panouri fotovoltaice, #investitii Enel , #Investitii