Enel a inceput operatiunile la centrala electrica eoliana Agighiol

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 16:52
2049 citiri
Enel a inceput operatiunile la centrala electrica eoliana Agighiol

Enel Green Power a inceput luni operatiunile la centrala electrica eoliana "Agighiol", primul parc eolian al companiei in Romania, ce are o capacitate totala instalata de 34 MW, potrivit unui comunicat emis de companie si preluat de NewsIn.

Parcul eolian este localizat in Valea Nucarilor, langa orasul Tulcea, si include 17 turbine cu o capacitate de 2 MW fiecare.

Acesta are o productie anuala de circa 100 milioane kWh si va putea acoperi nevoia de electricitate a peste 35.000 de consumatori casnici, evitand in acelasi timp emisia in atmosfera a 70.000 tone de dioxid de carbon in fiecare an, potrivit companiei.

"Acest prim parc eolian reprezinta inceputul capacitatii de generare a Enel Green Power in Romania", a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace, care a adaugat ca exista "o lista importanta de proiecte care intra in faza de constructie si care vor creste semnificativ prezenta companiei in tara in urmatorii doi ani".

Energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie regenerabila din sectorul energetic din Romania.

Conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va atinge 600 MW in 2010, de la 14 MW la finele anului 2009, si un total de 3.600 MW pana in 2015, se mai arata in comunicat.

#enel, #centrala, #electrica, #eoliana, #parc, #eolian , #stiri Enel