Enel construieste cea mai mare fabrica de panouri fotovoltaice din Italia

Marti, 03 August 2010, ora 12:56
2739 citiri
Enel construieste cea mai mare fabrica de panouri fotovoltaice din Italia

Enel Green Power, Sharp si STMicroelectronics au semnat o scrisoare de angajament ferm pentru un acord de finantare a unui proiect in valoare de 150 milioane de euro ce vizeaza dezvoltarea celei mai mari fabrici de panouri fotovoltaice din Italia, potrivit unui comunicat al Enel, transmite NewsIn.

Compania mixta cu participatie egala, denumita 3Sun, activa de curand, va incepe operatiunile la fabrica din Catania (Sicilia) si va produce panouri fotovoltaice pentru o capacitate initiala de 160 MW pe an.

Compania mixta ESSE dintre Enel Green Power si Sharp a primit, de asemenea, autorizatia pentru dezvoltarea de parcuri solare ce vor genera peste 500 MW.

Capacitatea initiala de productie a fabricii din Sicilia, echivalenta cu 160 MW, va fi finantata din surse proprii, finantare din partea Comitetului Ministerial Comun pentru Planificare Economica din Italia, care a alocat de curand 49 milioane de euro pentru acest proiect, si finantare din partea bancilor.

Fiecare partener a contribuit pentru o treime din capital, un angajament de 70 milioane de euro in bani sau sub forma de active tangibile si intangibile si detine o treime din actiunile din noua companie mixta.

#enel, #fabrica, #panouri, #fotovoltaice, #italia , #stiri Enel