Enel precizeaza ca respecta intru totul clauzele contractului de privatizare

Marti, 16 Februarie 2010, ora 22:52
2682 citiri
Enel precizeaza ca respecta intru totul clauzele contractului de privatizare

Furnizorul si distribuitorul de energie electrica Enel precizeaza printr-un comunicat ca respecta intru totul clauzele contractului de privatizare semnat pentru preluarea filialelor Electrica din Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, ca raspuns la acuzatiile lansate marti de senatorul PDL Anca Boagiu.

"Ca urmare a comunicatului de presa transmis de catre senatorul PDL Anca Boagiu cu privire la infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice daca Enel respecta obligatiile contractului de privatizare, precizam ca Enel a actionat si actioneaza cu deplina responsabilitate si respecta intru totul clauzele contractului de privatizare semnat pentru companiile de furnizare si distributie a energiei electrice in Banat, Dobrogea si Muntenia Sud", se arata intr-un comunicat emis marti seara de Enel.

In ceea ce priveste situatia serviciului de distributie de electricitate din sectorul 2 din Bucuresti, reprezentantii Enel spun ca nu este vorba de un "abuz" din partea companiei italiene, ci "este rezultatul mai multor ani de neglijenta", avand in vedere ca majoritatea echipamentelor sunt invechite, cu o durata de functionare care depaseste 30 sau chiar 40 de ani.

"Aceasta este starea in care Enel a preluat compania Electrica Muntenia Sud la privatizare, in iunie 2008, adica cu numai un an si jumatate in urma", mai informeaza comunicatul.

De asemenea, Enel reitereaza faptul ca a initiat un plan de investitii de peste 700 milioane de euro pe parcursul a cinci ani, adica aproximativ 150 milioane euro anual, valoare "care depaseste cu mult media nivelului anual de investitii realizate pentru Muntenia Sud inainte de privatizare", anunta compania.

Potrivit comunicatului Enel, incepand cu 2005, cand compania a intrat pe piata din Romania si pana la sfarsitul anului 2009, Enel a investit in Romania 328 milioane de euro, suma directionata indeosebi catre imbunatatirea si modernizarea retelei.

"Cat priveste situatiile similare cu cele inregistrate in sectorul 2, mentionam ca atat in aceasta zona, cat si in alte zone din Bucuresti, precum Ferentari, Pantelimon, intreruperile dese in alimentarea cu energie electrica sunt cauzate mai ales de furturile de energie electrica si de interventiile neautorizate in retea.

In plus, zona Andronache dispune de o retea cu o capacitate scazuta, afectata de suprasolicitarea de consum din sezoanele de varf", se mai arata in comunicat. Reprezentantii Enel mai spun ca, in sezonul de iarna cand se inregistreaza temperaturi scazute, consumul creste in medie cu 40% fata de capacitatea actuala a retelei. Acest procent suplimentar este cauzat de bransari ilegale. 

#enel, #contract, #privatizare, #electrica, #ancheta , #stiri Enel