Enel promite investitii de 700 de milioane de euro

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 00:25
1612 citiri
Enel promite investitii de 700 de milioane de euro

Compania Enel anunta investitii de peste 700 de milioane de euro in urmatorii cinci ani, dintre care 150 de milioane vor fi investiti in 2010 pentru modernizarea retelei din Bucuresti, dupa scandalul provocat de pana de curent produsa joi noaptea in cartierul Andronache din Capitala.

Compania sustine ca avariile de tipul celei petrecute joi sunt cauzate in mare masura de supraconsum in sezonul rece, generat de sustrageri de energie electrica si interventii neautorizate, pe fondul unei retele cu o vechime medie de peste 30 de ani.

"Enel nu considera nicidecum ca toti locuitorii acestei zone (Andronache - n.r.) sunt bransati ilegal, ci doar o mica parte dintre ei, insa acest fenomen cauzeaza prejudicii serioase si clientilor onesti", mai precizeaza cei de la Enel. Precizarile companiei de electricitate vin dupa ce reprezentantii Enel s-au intalnit vineri cu primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru a discuta despre pana de curent din cartierul Andronache.

Dupa discutii, Primaria sectorului 2 a facut public faptul ca reprezentantul ENEL prezent la intalnire a motivat imposibilitatea furnizarii de energie electrica potrivit contractelor cu beneficiarii prin faptul ca romanii "fura energie electrica in proportie de 15%".

Potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 2, directorul departamentului relatii publice al ENEL, Alessio Menegazzo, a venit la intalnirea cu edilul sectorului cu promisiuni "desarte" despre lucrari care se vor intinde pana in 2015, "spre uimirea si revolta primarului Neculai Ontanu care astepta solutii imediate".

Caderile frecvente de energie electrica au fost puse de reprezentantul ENEL pe seama faptului ca romanii fura curent electric din reteaua care are o vechime de 30 de ani. Nemultumit de desele intreruperi ale curentului electric, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a solicitat, vineri, ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, rezilierea de urgenta a contractului cu ENEL.

Aproximativ 50 de locuitori ai cartierului Andronache au iesit in strada, joi noaptea, si au blocat circulatia dupa ce au ramas fara curent, astfel incat a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a degaja zona.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a explicat ca locuitorii de pe strada Peris raman frecvent fara curent din cauza ca mai multe cladiri sunt bransate la un singur releu. Un incident similar s-a petrecut la sfarsitul anului trecut, pe 20 decembrie, cand aproximativ 200 de persoane au blocat traficul in cartierul bucurestean Zetari, din cauza unei defectiuni a transformatorului electric, care le alimenteaza locuintele. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#enel, #investitii, #curent electric, #energie , #stiri Enel