Guvernul cere despagubiri de 715 milioane de euro de la Enel

Vineri, 16 August 2013, ora 12:53
2011 citiri
Guvernul cere despagubiri de 715 milioane de euro de la Enel

Guvernul de la Bucuresti ar dori sa vanda grupului italian Enel un nou pachet de 13,3% din actiunile companiei Electrica Muntenia Sud (EMS), in conformitate cu acordul incheiat in 2007, insa directorul general de la Enel, Fulvio Conti, a oprit afacerea, informeaza un articol publicat joi in cotidianul economic Milano Finanza.

Disputa dintre cele doua parti a izbucnit in vara. Romania a cerut Enel sa plateasca compensatii in valoare de 715 milioane de euro, si daune nespecificate suplimentare, pentru presupuse incalcari ale contractului privind achizitionarea de catre compania italiana a unui nou pachet de 13,3% din actiunile Electrica Muntenia Sud.

In luna iulie, Gabriel Dumitrascu, directorul Directiei Privatizare si Administrare din cadrul Departamentului pentru Energie, a declarat ca Electrica cere despagubiri de 1,5-2 miliarde de euro in total investitorilor care au cumparat filiale ale Electrica si nu si-au indeplinit obligatiile din contractele de privatizare. Este vorba despre Enel, CEZ (Cehia) si E.ON (Germania).

Anul trecut guvernul de la Bucuresti a aprobat exercitarea optiunii de vanzare de catre stat prin Electrica SA conform contractului de privatizare din 2007. Intentia autoritatilor era sa vanda un pachet de 13,7% din actiunile Electrica Muntenia Sud, urmand sa incaseze aproximativ 375 milioane euro.

Enel S.p.A a achizitionat in 2007 un pachet majoritar de 64,4% din capitalul societatii romanesti Electrica Muntenia Sud (EMS).

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#actiuni Electrica Muntenia Sud, #despagubiri Enel Guvern Romania, #privatizare Electrica Muntenia Enel , #stiri Enel