Investitorii straini propun organizarea CM de fotbal in Romania

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 16:21
1902 citiri
Investitorii straini propun organizarea CM de fotbal in Romania

Directorul general al Enel Romania, Claudio Zito, a declarat joi ca Romania nu este suficent cunoscuta in lume din punct de vedere turistic, iar o idee in acest sens ar fi sa organizeze Campionatul European de Fotbal din 2020, lucru care "ar aduce Romaniei venituri sigure in turism", relateaza NewsIn.

"Credem ca ar fi o idee foarte buna ca Romania sa fie una din tarile gazda ale Campionatului European de Fotbal din 2020. Va trebui insa sa se ascocieze cu o tara vecina pentru asta.

Trebuie ca Romania sa isi depuna candidatura catre UEFA, impreuna cu o tara apropiata din punct de vedere logistic. Trebuie facute si investitii in drumuri, infrastructura, hoteluri.

Acest demers ar asigura venituri sigure in turism. Romania nu este suficent cunoscuta in lume, din punctul meu de vedere", a afirmat Claudio Zito, in cadrul conferintei Consiliului Investitorilor Straini (CIS).

Potrivit acestuia, Romania este o tara foarte frumoasa si a dat ca exemplu Transilvania, insa are nevoie de investitii majore in infrastructura.

"Este nevoie si ca tara vecina (posibil partener la campionat) sa realizeze investitii in infrastructura, nu doar Romania", a adaugat Zito.

"Exista o nevoie acuta de a stabili strategii pe termen foarte lung, strategii ce trebuie realizate cu institutiile centrale si locale ale statului si cu sectorul privat", a mai spus seful Enel Romania.

La randul sau, CEO-ul Holcim Romania, Markus Wirth, prezent la eveniment, a spus ca "trebuie sa recastigam increderea investitorilor in Romania" si totodata ca "lucrarile de infrastructura trebuie sa demareze imediat".

"Vom propune Guvernului sa cream o companie privata care sa fie responsabila de implementarea master-planului de investitii in infrastructura.

Aceasta companie va fi separata, intr-o postura in care sa isi poata continua activitatea indiferent de schimbarile din mediul politic.

Companie care sa aiba ingineri, specialisti, economisti care trebuie sa elaboreze planuri pentru dezvoltare a infrastructurii si gaseasca constructori in acest sens", a precizat Markus Wirth.

Apoi, in opinia sefului Holcim Romania, trebuie promovate modele de cofinantare, astfel incat sectorul privat sa sustina costurile pentru initierea unui proiect major propus de Guvern.

"Sectorul privat ar putea astfel sa plateasca prima parte dintr-un proiect, de exemplu", a spus Wirth.

Totodata, directorul general al Carrefour Romania, Patrice Lespagnol, considera ca Romania trebuie sa aiba mecanisme durabile care sa ajute la abordarea masurilor de refacere, de relansare economica.

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) a lansat joi un plan de 80 de masuri, structurate in 10 arii de actiune, intitulat "Programul pentru Crestere Economica " - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei, menit sa repuna economia romaneasca pe o traiectorie crescatoare. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ceo, #enel, #romania, #turism , #stiri Enel