Romania organizeaza cea de-a 12-a editie a CEI Summit Economic Forum

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 16:03
1495 citiri
Romania organizeaza cea de-a 12-a editie a CEI Summit Economic Forum

Cea de a 12-a editie a CEI Summit Economic Forum - SEF va avea loc la Bucuresti, joi, 12 noiembrie. Evenimentul, organizat de Ministerul Economiei, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri si Initiativa Central Europeana, ii aduce in Romania pe Matthias Kollatz-Ahnen, Vice-presedintele BEI si pe inalti reprezentati BERD, FMI si ai Bancii Mondiale, care vor discuta cu reprezentanti ai mediului de afaceri si inalti oficiali guvernamentali despre progresul dezvoltarii economice, impactul crizei financiare asupra economiilor nationale si masurile de intarire continua a stabilitatii. 

CEI Summit Economic Forum face parte din seria manifestarilor organizate in cadrul Presedintiei-in-Exercitiu a Initiativei Central Europene (CEI) detinuta anul acesta de Romania.

La eveniment au fost invitati inalti oficiali guvernamentali din tarile CEI, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai institutiilor financiare internationale (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii, Banca Mondiala) si ai unor organizatii internationale (Organizatia de Cooperare Economica si Dezvoltare, Organizatia Mondiala a Comertului).

Reprezentantii organismelor financiare internationale si ai mediului de afaceri vor incerca sa gaseasca raspunsuri la intrebari precum: „Exista implicare a sectorului privat in procesul elaborarii politicilor publice?” sau „Care sunt cele mai importante instrumente in incurajarea investitiilor?”.

Vor fi analizate avantajele potentiale pe care promovarea IMM-urilor le poate aduce in regiunea Central-Europeana, revitalizarea cursului economic, polii si clusterele de competitivitate, cresterea sustenabila a intregii economii.

Aspectele legate de energie vor polariza dezbaterile in cadrul conferintei SEF 2009 de la Bucuresti, joi 12 noiembrie 2009. Recunoscand potentialul geo-strategic al Romaniei, organizatorii pun in discutie securitatea energetica, eficienta energetica, implicatiile schimbarilor climatice, dezvoltarea surselor regenerabile de energie si a tehnologiilor energetice sustenabile, managementul eficient al resurselor, sprijinirea inovarii pentru dezvoltarea unei industrii curate.

Vor participa reprezentantii companiilor romanesti din domeniul energetic (Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica), dar si ai unor companii straine ce au investit in Romania in acest sector (ENEL si GDF Suez).

SEF 2009 este precedat, pe 11 noiembrie, de Masa Rotunda a Ministrilor Sectoarelor Economice din cele 18 tari membre ale Initiativei Central Europene.

 

Raportul de tranzitie al BERD, prezentat in Romania, pe 11 noiembrie 2009

In debutul Mesei Rotunde, Erik Berglof, Economist Sef al BERD, va prezenta Transition Report 2009 al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, intitulat "Tranzitie in criza?".

Acest document anual al BERD analizeaza in detaliu progresul economic din cele 29 tari in care aceasta institutie opereaza.

In acest an, Raportul se va axa pe impactul crizei financiare atat asupra economiilor nationale in mod direct, cat si asupra strategiilor economice implementate dupa colapsul regimurilor comuniste.

Raportul explica felul in care evenimentele recente schimba intelegerea economica anterioara referitoare la procesul de tranzitie. Prezentarea identifica eforturile inca necesare pentru finalizarea tranzitiei din regiune, pe baza multor informatii publicate acum pentru prima data.

#cei, #summit, #imm, #berd , #stiri Enel